Bangkok krijgt mogelijk een nieuw ziekenhuis in het district Sai Mai 

BANGKOK:- Het stadsbestuur is van plan een ziekenhuis in het districtsbestuur Sai Mai te bouwen, nadat de gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, opmerkte dat het op één na dichtstbevolkte district van de hoofdstad geen ziekenhuis heeft dat  is aangesloten bij de BMA.

Chadchart Sittipunt bezocht het gebied gisteren samen met Rattikan Kaewkerdmee, een raadslid dat het district Sai Mai vertegenwoordigde, districtsmanager Sombat Kanokthipwan en andere functionarissen.

Het district heeft 209.556 inwoners en is na het Klong Sam Wa-district het grootste district. Omdat er in dit district echter geen bij de BMA aangesloten ziekenhuizen zijn, worden de meeste bewoners doorverwezen naar het Bhumibol Adulyadej-ziekenhuis, dat valt onder het directoraat Medische Diensten van de Koninklijke Thaise luchtmacht.

Naast het ziekenhuis, dat zal worden gebouwd op een perceel van 20 rai dat is geschonken door een lokale bewoner, zal het stadsbestuur ook twee openbare gezondheidscentra bouwen om het gebied te bedienen.

“De ontwikkeling zal niet alleen de inwoners van het district ten goede komen, maar ook de inwoners van het naburige district Klong Sam Wa. De districten hebben een gezamenlijke bevolking van ongeveer 400.000 mensen, vergelijkbaar met die van een provincie”, zei hij.

Khun Chadchart zei ook dat de BMA een reeks nieuwe maatregelen zal overwegen om de congestie in het gebied aan te pakken, waaronder meer park-and-ride-faciliteiten om het gebruik van openbaar vervoer aan te moedigen en de fietspaden in het gebied uit te breiden.

De BMA werkt ook aan het bestrijden van overstromingen in 14 gebieden in het district Sai Mai, zo zei de gouverneur, eraan toevoegend dat de wegen Vacharapol en Sai Mai verder zullen worden verbeterd om overstromingen na zware regenval te voorkomen.

Olleke Bolleke in Bangkok 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!