Arts in Nakhon Si Thammarat neemt ontslag na stiekeme Pfizer vaccinatie voor haar zus

NAKHON SI THAMMARAT:-  Een arts in een staatsziekenhuis in Nakhon Si Thammarat heeft ontslag genomen nadat ze betrapt was op het geven van een Pfizer vaccinatie aan haar zus, zo maakte het provinciale bureau van de volksgezondheid bekend.

Het hoofd van provinciale volksgezondheid,  dr. Charaspong Sukkri en de directeur van het Noppitum-ziekenhuis hielden een persconferentie klaarheid in een vaccinatie incident te geven.

De betreffende arts zou haar familieleden afgelopen vrijdag hebben gevraagd om naar het ziekenhuis te komen om een 

Pfizer vaccinatie te krijgen.  Haar ontslag wordt momenteel door de provinciegouverneur overwogen.

De dokter gaf toe dat ze haar zus de zevende resterende dosis uit een injectieflacon had gegeven.  Elke injectieflacon van het Pfizer-vaccin kan zes doses bevatten, maar een zevende dosis kan worden opgetrokken met behulp van de injectiespuit met een vacuümruimte.

De moeder van de dokter en andere familieleden kregen géén inenting omdat het ziekenhuispersoneel het incident direct meldde aan de ziekenhuisdirecteur, die onmiddellijk een bevel uitvaardigde dat uitsluitend eerstelijnsmedici een Pfizer vaccin mochten krijgen en niemand anders.

Het ziekenhuis heeft ook een commissie ingesteld om de zaak te onderzoeken en disciplinaire maatregelen vast te stellen.

“Het Pfizer-vaccin is alleen bedoeld voor eerstelijns medisch personeel.  Als hoofd van het volksgezondheidsbureau van Nakhon Si Thammarat bied ik iedereen mijn excuses aan voor wat er is gebeurd’, aldus dr. Charaspong.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Daily News
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!