ANVR: Overweeg om het leger voor de beveiliging op Schiphol in te zetten

SCHIPHOL:- Het kabinet moet overwegen om het leger in te roepen om de problemen met de beveiliging op Schiphol het hoofd te bieden. Dat zegt de directeur van reisbrancheorganisatie ANVR, Frank Oostdam, tegen RTL Nieuws. “Misschien moeten we dan mensen van het leger gaan inroepen om te zorgen dat de beveiliging op orde is. Om deze periode maar door te komen”, zo verteld Frank Oostdam.

De afgelopen dagen was het opnieuw raak op Schiphol: door personeelsgebrek moesten reizigers uren wachten totdat ze konden vliegen. Deze keer was dat het gevolg van een gebrek aan personeel bij de veiligheidscontrole.

De urenlange wachttijden op Schiphol zorgen voor woede en soms zelfs agressie bij passagiers. Zondagavond kwam dat tot een uitbarsting, waarbij bijna een gevecht uitbrak onder passagiers en beveiligingspersoneel. Een beveiligingsmedewerkster en verschillende reizigers vielen flauw. Ook gisteren was de situatie slecht. Vakbond FNV dreigt nu met acties vanaf 1 juni.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: ANP/Reismedia 
Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!