Amerikaanse toerist uit het riool in Pattaya gered na meer dan zeven uur vast te hebben gezeten

PATTAYA/JOMTIEN:- Inwoners van Pattaya en reddingswerkers hebben gisteravond, 16 mei, een Amerikaans gered die rond het middaguur in een rioolput was gevallen en daar vervolgens en daar uren heeft rondgezworven eer er hulp van boven kwam.

Gisteren rond 20:00 uur reageerden reddingswerkers van de Sawang Boriboon stichting op een melding van een toerist die vastzat in een riool in Soi 8 van de Thepprasit Road in de wijkgemeente Nongprue. De dienst reageerde onmiddellijk en haastten zich om te helpen.

Ter plaatse probeerde een menigte inwoners van Pattaya een riooldeksel op te tillen om de persoon, die een buitenlander leek te zijn, te bevrijden. Met gezamenlijke inspanningen hebben de reddingswerkers en bewoners het deksel verwijderd en de persoon met succes uit het ongeveer 60 cm brede en 1.5 meter diepe riool gehaald.

Een medewerker van de Sawang Boriboon stichting vertelde tegen “Snelle Jelle” onze plaatselijke reporter dat het slachtoffer inderdaad een buitenlander was, maar dat ze zijn naam niet onmiddellijk konden identificeren, hoewel ze wel verklaarden dat hij de Amerikaanse nationaliteit had. Het slachtoffer zag er verward, gedesoriënteerd en extreem vermoeid uit, zo vertelde de medewerker

Via een tolk zei de man dat hij rond het middaguur per ongeluk in een ander riool in Jomtien was gevallen. Hij was zich niet bewust van de exacte locatie waar hij viel, maar hij vertelde dat hij urenlang door het modderige riool dwaalde op zoek naar een uitweg totdat hij de stemmen van mensen van bovenaf hoorde. Op dat moment schreeuwde hij om hulp.

De 25-jarige Khun Charlie Boonsri vertelde dat hij ergens iemand om hulp hoorde roepen. Verbaasd volgde hij de bron van het geluid en ontdekte uiteindelijk dat de smeekbeden uit een riool kwamen. Hij gluurde toen door het gaatje van de riooldeksel en zag het slachtoffer daar vastzitten in de modder.

De toerist bleef ongedeerd, maar hij was nog steeds gedesoriënteerd en kon niet goed praten. Immigratie- en toeristenpolitie brachten hem naar een politiebureau om uit te rusten en probeerden hem op het moment van dit schrijven te identificeren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!