Ambtenaren hopen dat nieuwe veiligheidsnormen de gedecimeerde taxi’s van Hua Hin een boost zullen geven

HUA HIN:- De ambtenaren op het gebied van volksgezondheid en toerisme hebben in Hua Hin een nieuw project gelanceerd om de gezondheids- en veiligheidsnormen in taxi’s en tuk-tuks in Hua Hin en Cha Am te verbeteren.

De stad Hua Hin organiseerde met de Cha-Am Tourism Business Association en de Provinciale Volksgezondheid trainingen voor het openbaar vervoer door SHA-normen vast te stellen vóór de opening van de regio voor buitenlandse toeristen.

De training bood de chauffeurs kennis over veiligheidsnormen en voertuighygiëne om de verspreiding van COVID-19 te beperken, zo verklaarde khun Janewit Phlisak, werkzaam bij de afdeling volksgezondheid van Hua Hin.

Khun Janewit zei dat chauffeurs een SHA- en SHA PLUS-certificering voor hun voertuigen kunnen behalen. Deze certificering zal beschikbaar zijn voor taxi- en tuk-tukchauffeurs in de omgeving van Hua Hin en Cha Am.

Enkele van de maatregelen die voor voertuigen worden ingevoerd, zijn onder meer temperatuurcontroles, terwijl voor passagiers gezichtsmaskers en alcoholgel beschikbaar moeten worden gesteld. Ook moeten de passagiers inchecken met behulp van de Thai Chana-applicatie.

Daarnaast moet de chauffeur ervoor zorgen dat de binnenkant van het voertuig na de servicebeurt wordt schoongemaakt en moet er een online betaalmogelijkheid zijn voor klanten om het gebruik van contant geld te verminderen.

Bij de aankondiging van de introductie van de nieuwe veiligheidsmaatregelen onthulden functionarissen in hoeverre de pandemie de lokale taxibedrijven in Hua Hin had gedecimeerd. Het is bekend dat er sinds het begin van de pandemie bijna 80% minder taxi’s en tuk-tuks in Hua Hin zijn gaan rijden.

Voorheen waren er ongeveer 800 geregistreerde taxi’s in het district Hua Hin, maar slechts een fractie daarvan rijdt nu, aldus functionarissen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: huahintoday
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: huahintoday.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!