Afgelopen weekend staken de onlusten in Bangkok de kop weer op!

BANGKOK:- Een groep pro-democratische demonstranten confronteerde eergisteren de oproerpolitie tijdens een bijeenkomst op Din Daeng Intersection in Bangkok 

Het protest zonder leiders begon op de Din Daeng Expressway voordat het rond 5 uur naar het Victory Monument in het centrum van Bangkok opmarcheerde om daar symbolisch de vrijlating te eisen van gevangenen die werden vastgehouden met de beschuldigingen van sectie 00 of majesteitsschennis. De demonstranten riepen ook op tot het aftreden van de Thaise premier Prayut Chan O’Cha.

De bijeenkomst verliep vreedzaam onder toezicht van de politie. Echter, sommige demonstranten van een onbekende groep verzamelden zich naar verluidt bij de Din Daeng Intersection, in een poging om naar de militaire behuizing van de premier te marcheren nadat de bijeenkomst bij het Monument was afgelast.

De groep zou naar verluidt een politievoertuig in brand hebben gestoken en vuurwerk hebben gegooid naar de oproerpolitie en waterwagens die ter plaatse waren ingezet. Er zouden explosies en schoten zijn gehoord. De confrontatie ging door toen de demonstranten weigerden terug te trekken.

Vanaf 7 uur begon de politie de bijeenkomst uiteen te drijven door de groep vanaf drie kanten van het kruispunt te naderen. Er werd meer oproerpolitie ingezet om de demonstranten onder druk te zetten. Sommige demonstranten bleven terugvechten en sommigen begonnen zich te verspreiden.

Vanaf 20:00 uur begonnen demonstranten zich terug te trekken uit Din Daeng en verzamelden zich weer rond het Overwinningsmonument. De groep bleef echter naar verluidt ongeveer één uur staan schreeuwen voordat een nieuwe verspreiding plaatsvond. De politie bleef patrouilleren om het gebied te ontruimen, terwijl enkele demonstranten zich nog steeds verzamelden.

Vanaf 22:00 uur werd er chaos gemeld toen de politie naar verluidt een van de vermeende jonge demonstranten arresteerde. Een andere demonstrant werd ook gearresteerd voor naar verluidt het verkrijgen van illegaal vuurwerk. De troepenmacht ontruimde uiteindelijk het gebied en de bijeenkomst werd naar verluidt rond 22:45 uur afgeblazen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Matichon
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Matichon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!