Aardbevingen slaan toe in luttele seconden, te snel om adequaat waarschuwingen te geven, zo beweert een Thaise seismoloog

THAILAND:- Nadat Laos de afgelopen week door zware aardbevingen were getroffen en heeft geleid tot sterke trillingen in Thailand, vragen veel internetgebruikers zich af waarom het land geen efficiënter alarmsysteem voor noodgevallen heeft.

Als reactie legde de bekende Thaise seismoloog dr. Penneung Wanichchai uit dat aardbevingen soms binnen enkele seconden gebieden treffen, waardoor de autoriteiten weinig of geen tijd hebben om alarm te slaan.

Onder verwijzing naar het noorden van Thailand, dat veel actieve breuklijnen heeft, is er gewoon weg niet genoeg tijd om een ​​waarschuwing te geven.

Penneung, die samenwerkt met het Asian Institute of Technology, voegde eraan toe dat zelfs in Bangkok, waar de dichtstbijzijnde breuklijn enkele honderden kilometers verwijderd is, het waarschuwingssysteem misschien maar 10 of 20 seconden heeft om te waarschuwen voordat seismische golven door de hoofdstad gaan.

Hij zei dat deze korte waarschuwingsperiode misschien niet genoeg is om mensen te evacueren, maar hen wel de tijd kan geven om naar een veilige plek te gaan of een hogesnelheidstrein af te remmen.

Hij voegde eraan toe dat de beste verdediging is dat mensen altijd paraat zijn en sterke, stabiele gebouwen bouwen die bestand zijn tegen aardbevingen.

Thailand heeft overigens 15 actieve breuklijnen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!