De repetitie van de Koninklijke sloepen processie in Thailand naar morgen uitgesteld

BANGKOK:- De Koninklijke Thaise Marine heeft laten weten dat vandaag repetitie van “Royal Barge Procession” naar morgen is uitgesteld omdat net als gisteren het slechte weer parten speelt.

Gisteren werd de Koninklijke Sloepen Processie voor de Royal Kathina-ceremonie in Wat Arun onverwacht overvallen door een zware regenval, waardoor de oefening vroegtijdig moest worden beëindigd.

De marine verklaarde dat ze voorafgaand aan de repetitie de weersomstandigheden tot aan de starttijd continu hadden gemonitord en geen indicatoren van langdurige zware regenval hadden gevonden, maar ja, het weer is nu eenmaal onvoorspelbaar.

De sloepen-processie vertrok zoals gepland om 15:00 uur vanaf Wasukri Pier, maar onderweg naar Wat Arun kwamen de boten zware regenval, sterke windstoten en een “regenbom”-fenomeen tegen.

Deze weersomstandigheden zorgden ervoor dat de sloepen last hadden van windstromingen, wat risico’s opleverde bij het controleren van de processie en de veiligheid in gevaar bracht. Dit leidde ertoe dat commandanten alle schepen opdracht gaven om aan te meren langs de rivieroever en de repetitie te staken voor de veiligheid van het personeel en de ceremoniële barges. Bovendien had het Wat Arun-gebied te maken met grote hoeveelheden regenwater en overstromingen, waardoor het onmogelijk werd de ceremoniepraktijk voort te zetten. 

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!