Ex-cafébaas vertrekt naar Thailand en zou spaargeld klanten mee hebben❗️

HOESELT – Een Hoeseltse ex-cafébaas is plotsklaps naar Thailand vertrokken en zou 20.000 euro van de spaarkas hebben meegenomen. Hij liet een briefje achter dat het allemaal “geregeld” wordt, maar de scepsis is groot.

Het is een verhaal om aan de toog mee uit te pakken. Volgens alle geruchten zou een gewezen patron van een café in Hoeselt zijn gaan lopen met het geld van de spaarkas, maar hij heeft wel een briefje achtergelaten dat het “geregeld” wordt en dat alle klanten hun geld zullen terugkrijgen. Het verhaal zorgt voor heel wat commotie, want niet iedere gedupeerde is er zo gerust in.

Het nieuwtje verspreidt zich als een lopend vuurtje en leidt stilaan een eigen leven in Hoeselt en omstreken, waar het steeds meer memes regent. Alles draait om een voormalige cafébaas die dit voorjaar afscheid nam van de zaak waar hij “acht leuke jaren” beleefd had. De Hoeselaar is geen onbekende en wordt als een succesvol horecaondernemer gezien. Zo combineerde hij zijn café een tijdlang met een tweede zaak in de gemeente. Tot hij in maart besliste om te stoppen met de kroeg en deze over te geven aan nieuwe uitbaters.

Briefje achtergelaten
Alleen had de man blijkbaar nog een deel van het spaargeld van zijn vroegere cliënteel in beheer. In het café konden de trouwe klanten namelijk geld opzijleggen via de traditionele spaarkas. Dat is letterlijk een houten kast met gleufjes waarbij elke spaarder zijn eigen kastje heeft. Het is aan de cafébaas om de kast periodiek leeg te maken en het geld opzij te zetten om uiteindelijk op vastgelegde tijdstippen uit te betalen aan de spaarders. De kermis, die afgelopen weekend plaatsvond, is zo’n ideale gelegenheid om het gespaarde drinkgeld te spenderen. (Lees verder onder de foto)

“Vriendin in Thailand”
We vroegen om een reactie bij de nieuwe uitbaters en of het nieuws klopt, maar zij willen niet reageren. Intussen is de vorige uitbater wel gaan vliegen. Letterlijk dan, want de man is vertrokken naar Thailand. “Hij heeft blijkbaar enkele dagen geleden in Zaventem het vliegtuig genomen”, zegt de bron, en dat nieuws lijkt inderdaad te kloppen. “Blijkbaar heeft die man daar een vriendin. Hij leerde haar via het internet kennen. Het leek alsof hij halsoverkop verliefd was geworden. Ze hadden veel contact met elkaar via chat en hij is haar al een keertje gaan opzoeken, maar is dan toch nog teruggekeerd. Nu horen we dat hij definitief zou wegblijven.”

Feit is dat de politie op 16 oktober inderdaad een melding van een onrustwekkend verdwijning binnen heeft gekregen, maar al snel werd duidelijk waar de man zat.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!