Gemeente Hua Hin kondigt het programma aan voor Loy Krathong 2024 bij het Khao Tao Reservoir

HUA HIN:- Het gemeentebestuur van Hua Hin heeft het programma, aangekondigd voor de Loy Krathong-vieringen van 2024, die op 14 en 15 november bij het Khao Tao-reservoir plaatsvinden. Het evenement is een van de populairste in de regio en trekt zowel inwoners als bezoekers aan om deel te nemen aan het traditionele festival.

De Loy Krathong agenda
De festiviteiten beginnen op 14 november met een wedstrijd om Krathongs te maken met natuurlijke materialen, om 10.00 uur. Later, om 19.00 uur, vindt de officiële opening van het Loy Krathong Festival plaats, met een dansvoorstelling in retrostijl.

De festiviteiten worden voortgezet op 15 november en worden afgesloten met een muzikaal optreden van de Holiday Band om 20.00 uur.

Wees milieuvriendelijk 
Het gemeentebestuur van Hua Hin dringt er bij deelnemers op aan om rekening te houden met het milieu tijdens het vieren. Aanwezigen worden aangemoedigd om geen krathongs van schuim te gebruiken en in plaats daarvan te kiezen voor krathongs die zijn gemaakt van natuurlijke of biologisch afbreekbare materialen, zoals brood of suikerrietpulp.

De gemeente stelt ook voor om het aantal krathongs dat wordt gebruikt te verminderen, en adviseert families en groepen om één float te delen om afval te minimaliseren. Deze inspanningen zijn bedoeld om het behoud van het milieu te bevorderen, waterbronnen te behouden en de opwarming van de aarde te beperken.

Het doel is om Hua Hin een schone en milieuvriendelijke stad te houden, zodat zowel inwoners als bezoekers er nog jarenlang van kunnen genieten.

Wat houdt Loy Krathong eigelijk in?
Loy Krathong is een van Thailands meest gekoesterde festivals, dat landelijk wordt gevierd op de nacht van de volle maan in de 12e maanmaand. Het evenement houdt in dat deelnemers krathongs (drijvende bloemstukken) die vaak kaarsen, wierook en bloemen dragen, die men op het water laat wegdrijven. 

Deze symbolische handeling zou geluk brengen, ongeluk wegwassen en dankzeggen aan de watergodin, Phra Mae Khongkha.

Het festival heeft een diepe culturele betekenis voor Thais, maar is ook zeker de moeite waard voor buitenlandse bezoekers. Ga naar een schilderachtige locatie langs het water en geniet van de feestelijkheden terwijl u geniet van optredens, muziek en eten.

Andere populaire locaties in Hua Hin om Loy Krathong te vieren zijn het strand, 19 Rai en het openbare park aan de weg, welke plaatselijk bekendstaat als de weg met 11 bochten.

Het festival van dit jaar belooft de charme van eerdere evenementen te behouden en tegelijkertijd duurzame praktijken te promoten, zodat de traditie kan worden voortgezet voor toekomstige generaties.

Houd de komende weken rekening met meer aankondigingen over Loy Krathong-evenementen in het blog van uw nieuwsbeer.

Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!