🎥| Aangetroffen illegale internet kabels op de Thai-Lao-brug in Noordoost-Thailand gelijk doorgeknipt 

MUKDAHAN:- De autoriteiten hebben internetkabels doorgeknipt die illegaal internetverbindingen vanuit de provincie Mukdahan, over de vriendschapsbrug en ongeveer vijf kilometer diep in Laos voerden.

Er werd aangenomen dat de dienst werd gebruikt door oplichtersbendes uit Laos om Thaise slachtoffers te misleiden door ze te laten geloven dat ze te maken hadden met bellers en bedrijven uit Thailand.

De commissaris van de Nationale Omroep en Telecommunicatie, generaal Nathathorn Prousoontorn, vertelde verslaggevers dat de illegale kabelverbinding gistermiddag werd ontdekt. De kabels waren gespannen over de Tweede Thais-Laotiaanse Vriendschapsbrug, die de provincies Mukdahan en Savannakhet in Laos met elkaar verbindt, over de Mekong rivier.

De kabels werden geïnstalleerd door een bedrijf dat door de NBTC een licentie had om uitsluitend telecommunicatiediensten in Thailand te leveren, zo verklaarde hij.

“NBTC-functionarissen gebruikten gespecialiseerde apparatuur om de kabels te onderzoeken en ontdekten dat ze internetdiensten ongeveer vijf kilometer diep in Laotiaanse bodem vervoerden. De internetdienst bereikte een groot zakendistrict. Het kon ongeveer 10.000 gebruikers tegelijk bedienen,” zo vertelde generaal Nathathorn.

“Hierdoor konden bendes die belfraude plegen, Thaise mensen op een gemakkelijke manier misleiden, alsof ze hun basis in Thailand hadden. Dit netwerk werd schaamteloos geïnstalleerd zonder enige angst voor juridische stappen,” zei hij. De commissaris noemde de betrokken telecommunicatiedienstverlener niet bij naam.

De autoriteit hebben vaker internetkabels gevonden die langs natuurlijke grensovergangen en over rivieren waren gelegd. Maar dit is de eerste keer dat we kabels vonden die op een grensbrug waren geïnstalleerd.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!