Chemisch lek dwingt tot evacuatie na explosie in fabriek in Oost-Thailand 

PRACHINBURI:- Een fabrieksexplosie in het district Sri Maha Pho in Prachinburi leidde tot een aanzienlijk chemisch lek, waardoor honderden inwoners moesten worden geëvacueerd.

Het incident vond gisteren plaats in de fabriek van HSMT New Material Technology (Thailand) Co, waarbij een grote hoeveelheid chemische dampen vrijkwam en bijna 200 inwoners hun huizen moesten verlaten. Oudere inwoners waren onder degenen die voor hun veiligheid naar een gemeenschapscentrum in Tambon Tha Toom werden verplaatst.

Brandweerlieden van het administratiekantoor van het tambon Tha Toom Tambon slaagden erin om de dampen te verspreiden en de situatie dezelfde dag onder controle te krijgen.

Het districtshoofd,Khun Juthamas Bua-Phuean gaf opdracht tot evacuatie en coördineerde met medische teams van het Sri Maha Pho Hospital en het districtskantoor voor volksgezondheid om de gezondheid van de evacuees te beoordelen.

Van de 183 geëvacueerde personen vertoonden 105 geen symptomen, terwijl 48 lichte keel- en neusirritatie meldden. Dertig personen, voornamelijk ouderen of mensen met reeds bestaande aandoeningen, moesten nauwlettend in de gaten worden gehouden vanwege ernstigere symptomen zoals oogirritatie en misselijkheid. Van hen werden er 25 overgebracht naar het Sri Maha Pho-ziekenhuis en één naar het Chularat 304 International Hospital.

De fabriek verklaarde dat de explosie het gevolg was van een storing in een chemische tank die wordt gebruikt bij de productie van oppervlakteactieve stoffen, verbindingen die de oppervlaktespanning van een vloeistof verlagen, zo meldde de Thaise media.

De laatste rapporten bevestigden dat de situatie nu weer normaal is en dat de evacuees terug naar huis zijn gestuurd.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!