Aankoop van een droom villa in Pattaya, wordt door een Zwitsers-Thai paar zuur betaald

PATTAYA:- Een Zwitserse man en zijn Thaise vrouw zochten publiciteit nadat ze door een Thaise verkoper waren opgelicht bij de verkoop van een villa. Ze hadden al een aanbetaling van 1 miljoen baht gedaan, maar ontdekten later dat het huis een hypotheek had op een bank. Bovendien stuurde de verkoper later een brief van een advocatenkantoor met het verzoek om het contract te annuleren, met de bewering dat het stel de overeenkomst had geschonden en de aanbetaling zou verbeuren.

In het afgelopen weekend onthulden de 31-jarige Khun Naruemon, en haar Zwitserse echtgenoot, Herr Jean Peter, hun verhaal aan de media. Ze hadden al een klacht ingediend bij het politiebureau van Nongprue, waarin ze verklaarden dat ze hun een kunstje was geflikt toen ze probeerden een huis rechtstreeks van de eigenaar te kopen met termijnbetalingen.

Ze vertelden dat ze in mei een contract hadden getekend om het huis te kopen, waarbij Jean Peter een aanbetaling van 1.000.000 baht had gedaan. Op de dag van ondertekening was er maar één document. Kort daarna vroeg de verkoper om de eerste termijnbetaling van 60.000 baht, wat ze betaalden. Echter, bij controle van de eigendomsakte, ontdekten ze dat het huis verhypothekeerd was, in tegenstelling tot wat de verkoper had vertelt. Door deze teleurstellende ontdekking willen ze van de aankoop afzien.

Ze namen contact op met de verkoper en zeiden dat ze het huis niet meer wilden kopen omdat het niet overeenkwam met wat er besproken was. De makelaar en huiseigenaar zeiden dat ze slechts 500.000 baht van de aanbetaling zouden terugbetalen, en beweerden dat de kopers het huis hadden gepromoot als een villa met zwembad en het te koop hadden aangeboden, waardoor er immateriële schade aan het pand was ontstaan.

Khun Naruemon zei dat zij en haar man slechts 500.000 baht in ruil accepteerden, en beschouwden de andere 500.000 baht die de huiseigenaar had behouden als een verlies vanwege hun eigen naïviteit. Tijdens de onderhandelingen om het huis terug te geven, waren er chatgesprekken, maar daarna hulden de agent en de huiseigenaar zich in stilzwijgen.

Het stel heeft nu een dagelijks rapport ingediend om door te gaan met juridische stappen en heeft een advocaat ingeschakeld om de juridische procedures te volgen.

Khun Naruemon hoopt dat haar interview een waarschuwend verhaal zal zijn voor anderen. Wanneer u een huis rechtstreeks van de eigenaar koopt met betalingen in termijnen, adviseert ze om alle contracten, documenten en eigendomsbewijzen grondig te controleren om er zeker van te zijn dat ze overeenkomen met wat er werd geadverteerd.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!