In het noorden van Thailand is de bevolking van Uthai Thai getroffen door zware overstromingen na zware regenval

UTHAI THANI:- Afgelopen nacht zijn grote delen van het district Ban Rai in de provincie Uthai Thani zwaar getroffen door plotselinge overstromingen. Na ruim drie uur aanhoudende, hevige regen stond de hele stad onder water. De ondergelopen straten, met waterstanden van ruim een meter, maakten het voor bewoners onmogelijk om op tijd in veiligheid te komen.

De overstromingen, die werden versneld door het bergachtige landschap van het district, stroomden snel de stad binnen en veroorzaakten aanzienlijke materiële schade. Talloze straten in het stedelijk gebied Ban Rai en aangrenzende subdistricten kwamen onder water te staan. Kleine voertuigen konden de ondergelopen wegen niet passeren en veel winkels en huizen, vooral in een groot commercieel centrum in de gemeente Ban Rai, werden zwaar getroffen.

De bewoners konden hun bezittingen niet redden of naar hoger gelegen gebieden brengen. De situatie verslechterde toen geparkeerde voertuigen op straat onder water kwamen te staan ​​en de bewoners op de begane grond hun appartementen moesten verlaten.

Viceminister van Binnenlandse Zaken Sabida Thaiseth heeft de situatie persoonlijk beoordeeld. Ze werd vergezeld door burgemeester Panatcha Thaiseth en gouverneur Theerapat Khachamat. Samen coördineerden zij de inzet van ruim 100 hulpdiensten, waaronder politie, rampenbestrijdingsteams en reddingseenheden van diverse stichtingen. Met behulp van heftrucks, platbodems en andere uitrusting verleenden ze hulp aan degenen die vastzaten en begonnen ze de voertuigen te bergen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!