Volgens het TMD gaat Thailand de koudste winter sinds jaren ervaren!

PATTAYA:- Het Thaise winterseizoen voor 2024 zal naar verwachting in de derde week van oktober beginnen, wat koudere omstandigheden met zich meebrengt dan vorig jaar, aldus het Thais Meteorologisch Departement.

De minimumtemperaturen in de noordelijke en noordoostelijke regio’s zullen naar verwachting dalen tot wel 6° Celsius , terwijl Bangkok dieptepunten van 16° Celsius kan verwachten. De verwachting is dat de koudere omstandigheden tot eind februari 2025 zullen aanhouden.

In heel Thailand zal het koeler gaan worden, zo luidt de voorspelling:

Zo koud zal het niet in Thailand worden, toch?

In Boven-Thailand zal de gemiddelde minimumtemperatuur voor het komende winterseizoen tussen de 20°C en 21°C liggen, wat iets hoger is dan het gebruikelijke gemiddelde van 19,9° Celsius.
~ Toch wordt verwacht dat de temperaturen dit jaar kouder zullen aanvoelen vergeleken met het winterseizoen van 2023, dat een gemiddeld dieptepunt van 21,6° Celsius registreerde.


~ De koudste temperaturen worden verwacht in de hooglanden van het noorden en noordoosten, waar de temperatuur tussen de 6° en 8° Celsius kan dalen.
~ De temperaturen in Bangkok zullen naar verwachting tussen de 16° en 18° Celsius liggen, terwijl de omliggende stedelijke gebieden temperaturen van 14° tot 16° Celsius kunnen verwachten.

De koelste periode wordt verwacht tussen begin december 2024 en januari 2025, met vorst op bergtoppen en hooggelegen gebieden.

In het zuiden zullen de koelere omstandigheden beperkt blijven tot de noordelijke regio’s, hoewel de omgeving overwegend warm zal blijven.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Volgens het TMD gaat Thailand de koudste winter sinds jaren ervaren!”

  1. Geweldig deze temperaturen voor de maanden december en januari 🙏💪💪
    Lekker fris en geen airco nodig..
    Heerlijk slapen snachts…

    Kijk er naar uit 🙏🙏🙏

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!