UPDATE | 160 miljoen baht aan luxe auto’s, horloges bij de bij tv-presentator van de  iCon Group in beslag genomen

THAILAND:- De politie heeft de activa van 18 vooraanstaande leden van de iCon Group in beslag genomen na beschuldigingen van fraude, met meer dan 160 miljoen baht aan in beslag genomen activa van tv-presentator Kan Kantathavorn, waaronder luxe auto’s en horloges.

Na het onderzoek naar de vermeende fraude en het piramidespel met betrekking tot de iCon Group, is er veel aandacht voor de bekende tv-presentator Kan, die zijn luxueuze levensstijl regelmatig op sociale media showde. Kan deelde vaak afbeeldingen van zijn speciale horloges en auto’s op zijn Instagram-account.

Bovendien belichtte zijn YouTube-kanaal de extravagante levensstijl van zijn vrouw, Iyada Kantathavorn alias “Ploy”. In een video onthulde Ploy aan haar volgers dat ze de airconditioning elke dag alleen voor haar designertassen aanzette.

Van de 23 luxe auto’s die in deze zaak in beslag zijn genomen, zijn er twee eigendom van Kan, waaronder een Ford Mustang Coupe ter waarde van ongeveer 2 tot 3 miljoen baht, en een Porsche Cayenne ter waarde van ongeveer 7 miljoen baht. De Porsche was een geschenk dat Kan eerder aan zijn vrouw had gegeven.

Naast de luxe auto’s bezat Kan 35 horloges in beperkte oplage ter waarde van meer dan 160 miljoen baht. Het merk dat Kan het meest bezat, was Patek Philippe, met de Patek Philippe Grand Complication Sky Moon als duurste, ter waarde van ongeveer 13 miljoen baht.

Channel 7 meldde dat Kan op 15 oktober 1,8 miljoen baht van zijn rekening had opgenomen, slechts enkele uren voordat het Anti-Money Laundering Office tijdelijk de activa van hem en andere vooraanstaande leden van het bedrijf in beslag nam voor maximaal 90 dagen.

In de voorlaatste update van de zaak berichtte uw nieuwsbeer Olleke Bolle dat de 18 verdachten gearresteerd waren, de verwachting dat er naarmate het onderzoek naar de financiële transacties doorgaat er nog vele arrestaties zullen volgen.

Het ThaiRath meldde dat Kan, samen met twee andere beroemdheden, Peechaya Wattanamontree en Yuranunt Pamornmontri, gisteravond om borgtocht vroegen, maar dat dit werd afgewezen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!