Mensen die in Thailand in armoede leven, worden met de nek aangekeken 

PATTAYA:- Op de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede dit jaar UNICEF staat bekend als #EndPovertyDay en benadrukt het stigma en de discriminatie waarmee mensen die in armoede leven elke dag worden geconfronteerd.

In Thailand werden gegevens uit een onderzoek met meerdere indicatoren uitgevoerd door het Nationale Bureau voor de Statistiek, met steun van UNICEF, dat laat zien dat mensen drie keer zoveel kans lopen om gediscrimineerd te worden vanwege armoede dan factoren als leeftijd, geslacht, religie of handicap.

“Armoede is niet alleen een gebrek aan geld of middelen. Maar het houdt ook verband met stigma en discriminatie”, zegt Khun Kyungsun Kim, vertegenwoordiger van UNICEF Thailand.

“Voor kinderen geboren in arme gezinnen Het wordt als zeer slecht beschouwd. Ze hebben vaak geen toegang tot onderwijs. gezondheidszorg en bescherming Hun ontwikkeling werd stopgezet. 

En ze zitten vast in omstandigheden die de armoede generaties lang in stand houden, maar kinderen die in armoede leven krijgen vaak de schuld. en oneerlijk behandeld om een ​​rechtvaardige en welvarende samenleving te creëren.

We moeten een einde maken aan dit stigma en ervoor zorgen dat elk kind toegang heeft tot zijn rechten en een ondersteunende en zorgzame omgeving. Ongeacht welke economische achtergrond ze hebben.”

Uit onderzoek in ontwikkelde en ontwikkelingslanden is gebleken dat mensen die in armoede leven, te maken krijgen met een oneerlijke behandeling vanwege hun uiterlijk. Waar ze wonen of andere persoonlijke kenmerken Hierdoor voelen ze zich beoordeeld, niet gerespecteerd en wordt de situatie nog erger voor degenen die te maken krijgen met discriminatie op grond van geslacht, seksuele geaardheid, ras of etniciteit.

“Iedereen kan in armoede vervallen”, voegde Kim eraan toe. “Gezinnen met kinderen, huishoudens met één inkomen Mensen die schulden hebben of geen spaargeld hebben En vooral gezinnen die voor gehandicapte kinderen zorgen, lopen gevaar. Levensgebeurtenissen zoals ziekte, baanverlies of natuurrampen zoals overstromingen kunnen mensen op elk moment in armoede duwen.”

Er zijn aanwijzingen in Thailand dat arme mensen vaak moeite hebben om te profiteren van de instellingen die hen zouden moeten helpen. Sommige diensten voldoen niet aan uw behoeften. Het zorgt ervoor dat ze zich machteloos en verwaarloosd voelen. In plaats van ondersteuning te bieden Deze instellingen ontkennen op hun beurt basisrechten en essentiële diensten zoals onderwijs en gezondheidszorg. en sociale bescherming

In Thailand ondersteunt UNICEF elk kind onder de zes jaar met het ontvangen van een maandelijkse kinderbijslag. Om een ​​manier te zijn om de armoede terug te dringen en kinderen te maken Heb de beste start in het leven Hoewel deze subsidie ​​gericht is op kinderen onder de zes jaar die in armoede leven, Maar uit recente gegevens blijkt dat ongeveer 34 procent van de in aanmerking komende kinderen in Thailand buiten de boot valt vanwege screening- en registratieproblemen.

Niet alleen UNICEF maar ook uw Nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand roept de mensen op tot gezamenlijke actie om een ​​einde te maken aan het stigma en de discriminatie van mensen die in armoede leven. en ervoor te zorgen dat systemen en beleid zijn ontworpen om aan hun behoeften te voldoen en hun waardigheid te behouden.

Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Eén gedachte over “Mensen die in Thailand in armoede leven, worden met de nek aangekeken ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!