Zeldzame Maleise tapir gespot nabij de grens tussen Thailand en Maleisië

NARATHIWAT:- De zeldzame waarneming van een Maleise tapir bij de grens tussen Thailand en Maleisië in de provincie Narathiwat heeft de aandacht getrokken van Thaise functionarissen van het Natuurreservaat Hala-Bala .

Lokale dorpelingen waarschuwden gisteren, 18 oktober, functionarissen nadat ze de tapir op 16 oktober rond 19:00 uur hadden gespot, die zich ongeveer een uur lang tegoed deed aan gevallen rambutans voordat hij zich terugtrok richting de grens.

Inwoners van het Waeng-gebied meldden dat deze specifieke tapir al meer dan een jaar wordt gezien en regelmatig tussen Thailand en Maleisië foerageert. De Maleise tapir, wetenschappelijk bekend als Tapirus indicus, is ernstig bedreigd en wordt beschermd door de Thaise wet op het behoud van wilde dieren en internationale CITES-regelgeving.

De Maleise tapir wordt doorgaans aangetroffen in de dichte tropische regenwouden van Zuidoost-Azië. Deze solitaire, nachtelijke wezens geven de voorkeur aan leefgebieden in de buurt van waterbronnen. Hun kenmerkende slurfachtige neuzen worden gebruikt om bladeren, vruchten en scheuten te zoeken. Ondanks hun unieke uiterlijk, dat kenmerken van olifanten combineert met gedrongen lichamen die lijken op varkens of beren, zijn ze goed aangepast aan hun omgeving.

De aanwezigheid van de tapir in gemeenschapsgebieden onderstreept de noodzaak om boscorridors te behouden en veilige migratie voor deze zeldzame dieren te garanderen,  aldus uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!