Vrijgesteld reizen naar Thailand: 60 dagen zonder visum — Hoe vaak kan ik Thailand per jaar binnenkomen?

PATTAYA:- Volgens het Thailand Visa Exemption Scheme mogen staatsburgers van de 93 landen maximaal 60 dagen in het Koninkrijk verblijven zonder dat ze een visum hoeven aan te vragen.

Deze regeling is van toepassing op binnenkomst via internationale luchthavens en landgrenzen. Om van deze regeling te kunnen profiteren, moeten reizigers aan bepaalde eisen voldoen.

Het is essentieel dat de reiziger staatsburger is van een erkend land en over een paspoort beschikt dat nog minimaal zes maanden geldig is. Daarnaast mogen de intenties van het verblijf slechts een toeristisch karakter hebben

Bezoekers moeten ook een bewijs van accommodatie overleggen, zoals een hotel- of appartementadres, evenals financiële middelen voor het verblijf, minimaal 10.000 THB voor individuen en 20.000 THB voor gezinnen.

Een ander belangrijk punt is het bewijs van een retourticket, hoewel open tickets niet worden geaccepteerd. Bezoekers die een internationaal vliegticket kunnen tonen, hebben de meeste kans op een vlotte toegang.

Reizigers met een normaal paspoort moeten er bij binnenkomst via de land- of zeegrens tevens rekening mee houden dat zij slechts tweemaal per kalenderjaar zonder visum naar Thailand mogen reizen, met uitzondering van Maleisische staatsburgers, die het land onbeperkt binnen kunnen komen via de landgrens.

Reizigers moeten bereid zijn eventuele medische kosten te dekken, aangezien zij geen recht hebben op gratis medische zorg. U moet dus een zorgverzekering hebben.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!