Grootschalige inval in Hua Hin: politie ontmantelt netwerk dat minderjarige prostituees uitbuit

HUA HIN:- In de strijd tegen mensenhandel heeft de Thaise politie in Hua Hin, gelegen in de provincie Prachuap Khiri Khan, een inval gedaan in twee bars die ervan verdacht werden minderjarige kinderen te laten prostitueren.

Deze actie, die deze week plaatsvond, volgt op uitgebreide onderzoeken en inlichtingenrapporten die illegale activiteiten achter de gevel van de bars aan het licht brachten. De exploitanten van de twee vestigingen, twee Thaise burgers van 50 en 53 jaar oud, werden tijdens de inval gearresteerd.

Ze worden beschuldigd van mensenhandel, een misdrijf dat in Thailand streng wordt bestraft, vooral als het gaat om de uitbuiting van minderjarigen. Tijdens deze huiszoeking werden drie minderjarigen op de plaats delict aangetroffen en onmiddellijk in veiligheid gebracht.

Deze jongeren staan ​​nu onder de bescherming van de autoriteiten, die zich zorgen maken over hun welzijn en veiligheid. Een politiewoordvoerder van de Anti-Mensenhandel Divisie gaf commentaar op de incidenten en benadrukte de prioriteit van het beschermen van bedreigde minderjarigen: “We zullen iedereen die betrokken is bij zulke gruwelijke misdaden agressief blijven vervolgen. 

Deze inval was een aanzienlijk succes in onze voortdurende inspanningen om mensenhandelnetwerken die gespecialiseerd zijn in de uitbuiting van minderjarigen te ontmantelen.” De autoriteiten onderzoeken momenteel of andere minderjarigen betrokken waren bij de illegale activiteiten en of er connecties zijn met grotere mensenhandelbendes.

Daarnaast werd een harde koers aangekondigd tegen buitenlandse toeristen die minderjarige prostituees uit de bars halen. Deze toeristen worden geconfronteerd met een zogenaamde ‘contante boete’ om een ​​standpunt in te nemen tegen deelname aan deze misdaden.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!