Gecoördineerde bomaanslagen in Zuid-Thailand, werk van islamitische separatisten

NARATHIWAT:- Acht beveiligers raakten gisteravond gewond bij een reeks van drie explosies in de provincie Narathiwat in het zuiden van Thailand. De aanvallen vonden plaats in het district Sungai Padi en worden toegeschreven aan de aanhoudende opstand in het gebied. De veiligheidsautoriteiten hebben aangekondigd dat zij de maatregelen zullen intensiveren om verdere incidenten te voorkomen.

De eerste van de gecoördineerde explosies werd om 6 uur ‘s ochtends gemeld op snelweg nr. 4056 nabij het dorp Ban Kuwa in de tambon Riko. Twee explosieven lagen bij elektriciteitspalen begraven en ontploften, maar veroorzaakten geen verwondingen. De politie was snel ter plaatse en kon verdere schade voorkomen.

Een tweede explosie trof rond 07.39 uur een brug op weg naar het dorp Ban Don He, eveneens in het tambon Riko. Vijf veiligheidsagenten die in een patrouille-pick-up zaten, liepen lichte verwondingen op, voornamelijk tijdelijk gehoorverlies, toegeschreven aan de kracht van de ontploffing.

De derde en laatste ontploffing van de dag werd rond 10.00 uur gemeld. Dit gebeurde op een weg die naar het dorp Ban Taling Sung leidde en er was een voertuig bij betrokken dat zich in de nabijheid van de 447th Border Police Outpost bevond. Drie agenten die in het voertuig zaten, raakten gewond door de explosie, waaronder gehoorverlies en druk op de borst. De gewonden werdeb onmiddellijk voor behandeling naar het nabijgelegen Sungai Padi-ziekenhuis gebracht.

Een hoge veiligheidsfunctionaris gaf commentaar op de aanvallen en suggereerde dat de gecoördineerde explosies het werk waren van opstandelingen. Als reactie daarop werden explosievenopruimingsteams en hondensquadrons ingezet op de getroffen locaties.

Olleke Bolleke in Zuidhailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!