Buitenlandse bedelaars vallen mensen in Pattaya lastig en hebben lak aan de lokale politie

PATTAYA:- In deze populaire kustplaats lopen de spanningen op tussen buitenlandse bedelaars en de lokale bevolking. Talrijke rapporten wijzen op een zorgwekkende toename van de intimidatie door deze groepen, die zich niet alleen op toeristen richten, maar ook een duidelijke ongelijkheid met de lokale politie aantonen.

Een recent incident op Soi Pattaya Tai 17 trok de aandacht van lokale bewoners. Een vermoedelijke buitenlander kwam herhaaldelijk het restaurant van Khun Saipirun binnen om geld van de gasten af te troggelen.

Deze ongewenste aanpak veroorzaakte niet alleen ongemak onder restaurantbezoekers, maar ook openlijke confrontaties tussen de restaurant eigenares en de afperser. “Hij is voor niemand bang, zelfs niet voor de politie”, zo merkte Saipirun gefrustreerd op.

Steeds meer lokale bewoners en toeristen maken melding van agressief gedrag van deze buitenlandse bedelaars die proberen aan geld of voedsel te komen, vaak door te schreeuwen en te dreigen.

Hun tactiek van respectloos en intimiderend zijn creëert een gevoel van onveiligheid in de ooit gastvrije omgeving van Pattaya. Het lijdt geen twijfel dat de frustratie onder de bewoners is toegenomen.

Veel inwoners hebben zich al uitgesproken en hun zorgen gedeeld over de agressieve acties van deze groepen op sociale netwerken.

Wat vooral zorgwekkend is, is de agressiviteit waarmee deze mensen ‘s avonds gasten benaderen. Dit heeft niet alleen inwoners, maar ook toeristen alert gemaakt.

Ondanks deze steeds vaker voorkomende incidenten lijken de reacties van de wetshandhaving ontoereikend. De lokale bevolking geeft aan zich kwetsbaar en onbeschermd te voelen, omdat de politie er niet in slaagt de situatie serieus aan te pakken.

De voortdurende intimidatie door buitenlandse maffialeden heeft het gevoel van veiligheid in Pattaya aanzienlijk aangetast en zou een negatief effect kunnen hebben op de toeristische sector.

Bewoners en ondernemers roepen op tot een onmiddellijke toename van de politieaanwezigheid en krachtiger optreden tegen deze criminele elementen. Om Pattaya als een veilige en gastvrije bestemming te behouden, zijn snelle en beslissende maatregelen vereist.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!