Waarschuwing voor zwaar weer: Thailand bereidt zich voor op extreem barre weersomstandigheden van 19 tot 21 oktober

PATTAYA:- Het land wordt geconfronteerd met een weersituatie, die vandaag gedetailleerd werd aangekondigd door het Thais  Meteorologisch instituut . Van 19 tot 21 oktober worden in het hele land onzekere weersomstandigheden verwacht en de burgers worden dringend verzocht zich voor te bereiden op de komende uitdagingen.

De oorzaak van de verwachte stormen is een golf koude lucht uit China die onweersbuien en zware regenval naar Noord-Thailand zal brengen. Dit koufront zal zich combineren met vocht uit de Zuid-Chinese Zee en de Golf van Thailand, waardoor een combinatie van zware regen- en onweersbuien het noorden, noordoosten en midden van Thailand zal treffen.

De weersomstandigheden zijn bijzonder gespannen in de centrale en oostelijke provincies, omdat de zuidelijke moessondal naar verwachting voor uitzonderlijk zware regenval zal zorgen.

Inwoners in het noorden, noordoosten en midden van het land worden specifiek gewaarschuwd voor onweersbuien, zware regenval, harde wind en plotselinge overstromingen. Dit geldt vooral voor laagland- en berggebieden, waar het risico op overstromingen bijzonder hoog is.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de oost- en zuidkust, waar de zwaarste regenval wordt voorspeld. Het risico op plotselinge overstromingen en aardverschuivingen is hier aanzienlijk.

In kustgebieden, vooral in de Andaman Zee en de Golf van Thailand, kunnen tijdens onweersbuien golfhoogtes tot wel twee meter worden bereikt.

De Thaise Meteorologische Dienst adviseert mensen om buitenactiviteiten tijdens stormachtig weer te vermijden en waakzaam te blijven voor overstromingsrisico’s.

Voor de meest actuele informatie over weerwaarschuwingen en weersvoorspellingen moeten burgers de officiële website van de Meteorologische Dienst of de hotline op 1182 gebruiken.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!