Politie Pattaya pakt 15 bedelaars op

PATTAYA:-Tijdens een gecoördineerde actie heeft de politie in Pattaya gisteravond 15 bedelaars, waaronder buitenlanders en lokale bewoners, in het stadscentrum gearresteerd. De actie , geleid door het plv. hoofd van de provinciale immigratiedienst van Chonburi, had tot doel het bedelen in het toeristenstadje te stoppen.

Meer dan 30 beambten, waaronder vertegenwoordigers van de lokale overheidsinstantie en het Chonburi Ministerie van Sociale Ontwikkeling en Menselijke Veiligheid (MSDHS Chonburi), controleerden verschillende hangplekken langs Pattaya Beach Road, Pattaya Second Pattaya Road en Wat Chai Mongkol Market aan de South Road.

Onder de arrestanten bevonden zich negen Cambodjanen en vijf Thais. Bijzonder tragisch lijkt het geval van een Thaise bedelaar die haar kleine kind bij zich had om de sympathie van voorbijgangers op te wekken. Onder de daklozen die werden opgepakt, bevond zich ook een tweejarig meisje.

Bij de actie werden ook aanzienlijke hoeveelheden contant geld en munten in beslag genomen. Uit een eerste onderzoek bleek dat de gearresteerde Cambodjanen illegaal in het land waren. Ze werden voor verdere controle naar het politiebureau van Pattaya gebracht met de bedoeling hen later het land uit te zetten. De Thaise bedelaars worden nog steeds geïdentificeerd en kunnen worden vervolgd.

Deze maatregelen maken deel uit van een grotere inspanning van het stadsbestuur om het imago van Pattaya als veilige en schone bestemming hoog te houden. De autoriteiten hebben het publiek gevraagd om gevallen van bedelarij te melden en te garanderen dat de rechten van alle betrokkenen tijdens het proces worden beschermd.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!