Vastgoedbedrijf “Land and Houses” gaat 5,7 miljard baht in Pattaya investeren 

PATTAYA:- Deze stad aan de Golf van Thailand staat bekend om zijn levendige sfeer en toeristisch potentieel, maakt momenteel een toenemende economische ontwikkeling door dankzij recente investeringen van de vastgoed gigant Land and Houses (LH). Met een investering van 5,7 miljard baht herhaalt het bedrijf zijn vertrouwen in de locatie van zijn winkelcentrum Terminal 21 in Naklua, dat zes jaar geleden werd geopend en zich nu heeft gevestigd als een one-stop-bestemming voor lokale en internationale bezoekers.

Terminal 21, met de langste roltrap van Thailand (39 meter) heeft zichzelf met succes gepositioneerd als een “toeristisch winkelcentrum”. “Pattaya trekt het hele jaar door bezoekers en profiteert van de ligging in de Eastern Economic Corridor (EEC), een hotspot voor toeristen. economische ontwikkeling”, vertelde Khun Prasert Sriuranpong, uitvoerend CEO van LH Mall & Hotel (LHMH) uit.

De toename van LHMH’s investeringen in de LH Shopping Centers Leasehold Real Estate Investment Trust tot een totaal van 5,7 miljard baht, gefinancierd door de verkoop van trustaandelen en leningen van financiële instellingen, weerspiegelt de toegenomen belangstelling en tevredenheid van bezoekers.

Terminal 21 Pattaya zag dit jaar zelfs een stijging van het aantal bezoekers met 12 procent vergeleken met vorig jaar, en overtrof zelfs de bezoekersaantallen van vóór Covid-19. “Vooral gasten uit China, Singapore, Saoedi-Arabië, India en andere ASEAN-landen geven hier aanzienlijk meer geld uit dan Thaise bezoekers”, zo voegde Prasert toe.

Naast verhoogde marketinginspanningen en de integratie van internationale merken ligt de focus van het bedrijf ook op het uitbreiden van vrijetijdsactiviteiten, zoals een multiplexbioscoop en het organiseren van grote evenementen, zoals de Pattaya Marathon, die ruim 15.000 sportliefhebbers trekt.

De toekomstgerichte plannen van LHMH beperken zich echter niet tot Pattaya. Een ingrijpende renovatie van het meer dan dertig jaar oude Fashion Island-winkelcentrum in Bangkok en een uitbreiding van de parkeerterreinen met maximaal 40 procent zijn gepland om het dagelijkse bezoekersverkeer te vergroten. De renovatie zal naar verwachting in 2025 voltooid zijn en zal naar verwachting het bezoekersaantal verhogen tot 60.000 op weekdagen en tot 100.000 in het weekend.

Met deze ambitieuze projecten zet LH haar strategie voort om Pattaya en andere locaties in Thailand verder te versterken door middel van gerichte investeringen in infrastructuur en toerismeaanbod.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!