Bioboeren in België oogsten Thaise aubergine in de vorm van een zwaan: “Altijd leuk om een specialleke te vinden”

BELGIË:- Op de biodynamische boerderij De Blauwe Spie in Noordschote, Lo-Reninge, vonden ze tijdens het oogsten van de aubergines een bijzonder exemplaar dat lijkt op een zwaan. Het is niet de eerste keer dat ze er speciale vruchten vinden tijdens het oogsten, vorig jaar hadden ze nog een courgette in een gelijkaardige vorm.

“Het is altijd leuk om tijdens het oogsten een speciaaltje te vinden”, vertellen eigenaars Mattias en Adelheid. Op hun boerderij telen ze bijna 700 soorten groenten, kruiden en eetbare bloemen. En soms zit daar wel eens een bijzonder exemplaar in, zoals de Thaise aubergine die lijkt op een zwaan. Al herkennen sommigen er misschien ook andere dieren in, zoals een slang, of een zeepaardje. 

“We doen er nochtans niets extra voor”, vertellen ze. “We laten Moeder Natuur haar gang gaan.” Het gebeurt op de boerderij wel vaker dat er een vrucht met een unieke vorm tussen de oogst zit. De courgette die ze vorig jaar vonden, belandde gewoon in de soep. 

“Maar zolang de aubergine er goed blijft uitzien, houden we hem nog even. We nemen hem als mascotte mee naar de markten.” Nadien belandt hij waarschijnlijk, net zoals de courgette, in een kookpot.

Olleke Bolleke in België 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!