Het Baby dwergnijlpaard ‘Moo Deng’ zorgt voor verkeerschaos in Khao Kheow Open Zoo in Oost-Thailand.

PATTAYA:- De populariteit van Moo Deng, het wereldbekende baby dwergnijlpaardje, heeft geleid deze zondagmorgen tot ernstige verkeersopstoppingen in de Khao Kheow Open Zoo in de provincie Chonburi. De bezoekers in rijen van meer dan 3 kilometer toen fans massaal toestroomden om een ​​glimp op te vangen van de sensatie op sociale media.

De dierentuin, gelegen in het district Sri Racha, kreeg te maken met een ongekende toestroom van bezoekers tijdens het lange vakantieweekend, waarbij veel scholen gesloten waren. Het gebied rond het dwergnijlpaardverblijf was bijzonder druk, ondanks maatregelen om kijkmomenten te beperken tot intervallen van vijf minuten om de veiligheid van bezoekers te waarborgen en overbevolking te voorkomen.

Moo Deng, het vrouwelijk dwerg nijlpaardje werd op 10 juli geboren uit de 25-jarige moeder Jona en de 24-jarige vader Tony. Ze is het jongere broertje of zusje van een andere nijlpaardberoemdheid in de dierentuin.

Bezoekers kunnen ook giraffen, antilopen en witte neushoorns voeren en een capibarafamilie observeren. Het nachtelijke aanbod van de dierentuin, Khao Kheow Night Zoo, biedt een uniek perspectief op het gedrag van nachtdieren.

De toename van bezoekers benadrukt de groeiende trend van dierenberoemdheden op sociale media en hun impact op het lokale toerisme. Medewerkers van de dierentuin doen er alles aan om het toegenomen aantal bezoekers in goede banen te leiden en tegelijkertijd het welzijn van zowel de dieren als de bezoekers te waarborgen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Het Baby dwergnijlpaard ‘Moo Deng’ zorgt voor verkeerschaos in Khao Kheow Open Zoo in Oost-Thailand.”

  1. Dus de Thai staan eerst met de auto in de file, daarna bij de kassa van de dierentuin en nog een keer bij de verblijfplaats van Moo Deng.
    Om daar 5 minuten te mogen kijken naar het nijlpaardje…
    ik weet wel betere plekken om mijn zondag door te brengen..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!