De politie van Pattaya arresteert 4 verdachten van fabrieksdiefstal ter waarde van 10 miljoen baht

BANGLAMUNG:- De politie van Pattaya heeft vier verdachten aangehouden die betrokken waren bij de diefstal van grote machines uit een recyclingfabriek in de omgeving van Pattaya. Naar aanleiding van een tip van de fabriekseigenaar, die meldde dat verschillende Thaise personen eigendommen stalen en beschadigden, kwamen meer dan twintig agenten naar binnen en betrapten de verdachten op heterdaad, terwijl ze probeerden stalen buizen met een gewicht van bijna 20 kilo te verplaatsen.

De verdachten werden met snijgereedschap in hand aangetroffen, een Toyota-pick-up en ander materiaal dat bij de diefstal werd gebruikt.

Eén verdachte bekende naar verluidt dat ze waren ingehuurd door een niet-geïdentificeerde persoon die uitsluitend per telefoon communiceerde om schroot van de locatie op te halen en dit in Rayong te verkopen. De arbeiders beweerden dat ze hun werkgever nooit persoonlijk hadden ontmoet en dat ze zijn echte naam niet kenden.

Een inspectie van de fabriek bracht aanzienlijke schade aan het licht, waaronder gedemonteerde voertuigonderdelen zoals assen, radiatoren en brandstoftanks. De JCB-machines in de fabriek waren zwaar beschadigd en er werd ook een 250 kV-transformator vermist.

De fabrieksmuur, bijna 5 meter hoog, was op verschillende plaatsen doorbroken om de diefstal te vergemakkelijken. De politie schatte de totale schade op bijna 10 miljoen baht.

De politie breidt het onderzoek uit om vast te stellen of dezelfde groep verantwoordelijk is voor meerdere diefstallen in verlaten fabrieken in het gebied.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!