Het Lantaarnfestival in het noorden van Thailand gelegen Lamphun is betoverend mooi om mee te maken

LAMPHUN:- In overeenstemming met diepgewortelde tradities organiseert Wat Phra That Hariphunchai Woramahawihan tot 15 november 2024 het spectaculaire duizenden tellende ‘Lanna’ lantaarn festival.

Dit culturele hoogtepunt biedt de lokale bevolking en bezoekers de mogelijkheid om betrokken te raken bij het maken van kleurrijke, handgemaakte lantaarns. Deze sierlijke lantaarns zijn meer dan alleen decoratie: gelovigen schrijven namen en geboortedata op de lantaarns om te bidden voor persoonlijke voorspoed en spirituele verlichting.

De Wat Phra That Hariphunchai, niet alleen een plaats van vrede en reflectie maar ook een historisch juweeltje, heeft een diepgaande betekenis in de Lanna-cultuur. De ontdekking van Boeddha’s relikwieën onder de vloer van het voormalige koninklijke paleis door koning Arthitayarat in 897 markeerde het begin van zijn geschiedenis.

Om deze heilige ontdekking te herdenken, werd een van de oudste pagodes in de Lanna-regio gebouwd. Door de eeuwen heen heeft de tempel verschillende fasen van restauratie ondergaan.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!