🎥 | Klimaatverandering bedreigt het toerisme voor het in Zuid-Thailand gelegen Phuket: experts waarschuwen voor drastische gevolgen

PHUKET:- Het toerisme op het populaire Thaise eiland Phuket staat onder druk omdat exploitanten zich steeds meer zorgen maken over de gevolgen van klimaatverandering. Khun Thaneth Tantipiriyakij, voorzitter van de toeristen vereniging Phuket, zei dat extreme weersomstandigheden zoals stormen en overstromingen niet alleen de regio Thailand treffen, maar ook de belangrijke bronmarkten voor het toerisme.

Hij wijst erop dat overstromingen nu op verschillende plaatsen, zoals Kata, Karon en Kamala, een jaarlijks terugkerend fenomeen zijn geworden. Dit jaar werd de situatie in Kata en Karon tragisch, waar aardverschuivingen buitenlandse levens eisten. In Kamala hebben recente overstromingen geleid tot ondergelopen wegen, met aanzienlijke overlast en verkeersvertragingen tot gevolg.

Ondanks een voorspelde toeristische opbrengst van 500 miljard baht, wat meer is dan de cijfers van vóór de pandemie, staat de infrastructuur van Phuket onder toenemende druk. Thaneth uitte zijn teleurstelling over het gebrek aan actie van de centrale overheid om het waterbeheer en de stedelijke infrastructuur te verbeteren, die essentieel zijn om de toenemende toeristenaantallen het hoofd te bieden.

Khun Virintra Papakityotsaphat, voorzitster van de Phuket Tourism Association, waarschuwt voor de kritieke risico’s van klimaatgerelateerde natuurrampen. Ze roept op tot strengere overheidsregels, vooral tegen illegale bouwwerkzaamheden die overstromingsgebieden treffen.

Een dergelijk beleid zou kunnen helpen de infrastructuur effectiever voor te bereiden op toekomstige uitdagingen. Op wereldschaal tonen recente weersgebeurtenissen, waaronder de orkanen Helene en Milton, die onlangs Florida troffen, de verreikende gevolgen van de klimaatverandering op de reisindustrie aan.

Deze rampen verstoren de reisplannen, resulteren in talrijke annuleringen van vluchten en kunnen toeristen ervan weerhouden om tijdens het hoogseizoen naar Thailand te reizen. Ondanks de ongunstige omstandigheden blijft Virintra optimistisch, wijzend op de gevarieerde toeristenbasis van Phuket, die reizigers uit Rusland, Europa, India en China aantrekt.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!