Beroemde chef-kok uit Thailand betovert Europa met de Thaise keuken

BANGKOK:- De beroemde Thaise chef-kok Chumpol Jangprai betoverde vorige maand het Europese publiek. Op twee speciale evenementen in Denemarken en Zwitserland presenteerde hij een selectie authentieke gerechten uit zijn thuisland.

Het evenement ‘Taste of Thailand’ vond plaats in de residentie van de Thaise ambassadeur in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Van 22 tot 24 september 2024 konden gasten de diversiteit van de Thaise keuken ervaren in een exclusieve masterclass, vertegenwoordigd door specialiteiten uit alle vijf regio’s van het koninkrijk.

Het event, georganiseerd in samenwerking met de Deense voedingsvereniging La Chaîne des Rotisseurs, bood meer dan alleen culinaire hoogstandjes. Gasten genoten ook van traditionele muziek en optredens terwijl ze souvenirs mee naar huis namen, zoals currypasta’s, kookrecepten, speldjes en informatieve brochures.

Slechts een paar dagen later, op 28 september 2024, verplaatste chef-kok Chumpol zijn scope naar het prestigieuze Four Seasons Hotel in Genève. Onder de titel “Amazing Thai Food Night, Amazing Thailand” vierde hij de kunst van de Thaise keuken, in samenwerking met de Royal Thai Embassy in Bern, waardoor bezoekers zich naast de culinaire optredens van de chef-kok diep konden verdiepen in de Thaise cultuur , er waren traditionele dansen en indrukwekkende Muay Thai-uitvoeringen.

De gebeurtenissen in Kopenhagen en Genève hebben opnieuw laten zien hoe de Thaise keuken mensen over de landsgrenzen heen verbindt en verrukt. Chef-kok Chumpol blijft een ambassadeur van de Thaise cultuur, wiens kookkunst een blijvende impact heeft gehad op het Europese publiek.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!