Gehaktbalverkoper slaat in Noordoost-Thailand een brutale aanvaller buiten westen 

CHAIYAPHUM:-Een opmerkelijk incident vond plaats in de Thaise provincie Chaiyaphum, wat zowel de moed als de vastberadenheid van de burgerbevolking aantoonde. Een 38-jarige gehaktballen verkoper, Khun Ekalak en zijn vrouw Ployman werden aangevallen toen een man met een nepgeweer en een lang zwaard voor hun kraam verscheen.

Het incident vond plaats nabij een supermarkt in Ban Khilek Yai en veroorzaakte opschudding in de buurt. Sarawut, de aanvaller, handelde agressief en bedreigde het echtpaar met het nepwapenarsenaal. Ekalak, moedig en vastberaden, ging zijn dreiging onder ogen.

In een wanhopige poging om zijn vrouw en zichzelf te beschermen, begon een hevig gevecht waarin Ekalak het zwaard van de aanvaller greep, maar niet zonder zichzelf aan de hiel van de hand te verwonden. Getuigen die zagen wat er gebeurde, schoten te hulp.

Het Noodnummer 191 werd gebeld en khun Thanat Wannaniwat van de politie van Chaiyaphum arriveerde snel ter plaatse, vergezeld van een team reddingswerkers.

Er werd vastgesteld dat twee mensen, Ekalak en Sarawut, verwondingen hadden opgelopen; Ekalak kreeg onmiddellijk eerste hulp terwijl Sarawut met hoofdletsel op de weg lag. De politie vond zowel het nepwapen als het lange zwaard in de buurt van de omgevallen motorfiets van de aanvaller. De politieagent bevestigde dat het wapen een dummy was en heeft het als bewijsmateriaal veiliggesteld.

Na medisch onderzoek werd Sarawut naar het politiebureau van Chaiyaphum gebracht, waar hij verschillende aanklachten te wachten stond, waaronder het dragen van een wapen zonder legitieme reden, mishandeling en verstoring van de openbare orde.

Dit incident laat duidelijk zien dat morele moed en snel handelen zelfs in bedreigende situaties doorslaggevend kunnen zijn. Met hun moedige tussenkomst hebben Ekalak en zijn vrouw niet alleen zichzelf, maar ook anderen gered van een potentieel gevaarlijk incident.

In een tijd waarin het gevoel van veiligheid van de samenleving vaak in twijfel wordt getrokken, is dit incident een positieve herinnering aan hoe gemeenschap en vastberadenheid ernstige bedreigingen kunnen afwenden.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

2 gedachten aan “Gehaktbalverkoper slaat in Noordoost-Thailand een brutale aanvaller buiten westen ”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!