Elf mensen tijdens het illegaal pokeren in Pattaya gearresteerd, het zou  voornamelijk buitenlanders gaan

PATTAYA:- De stadspolitie van Pattaya heeft gisteravond, woensdag 9 oktober, in samenwerking met ambtenaren van het district Banglamung met succes een illegale pokergokring van buitenlanders ontmanteld, waarbij elf personen werden gearresteerd

De inval, geleid door Khun Wekit Manarojkij, districtshoofd van Banglamung en kolonel Nawin Thirawit, hoofdcommissaris van politie Pattaya, richtte zich samen op een woning op Soi Sanamkhan Land in het tambon Nongprue van Pattaya.

Volgens kolonel Thirawit werd de inval in gang gezet door meldingen van lokale bewoners die zich zorgen maakten over illegale gokactiviteiten. Zij vertelden de politie dat ze bang waren dat het de goede toeristische uitstraling van Pattaya zou schaden. Agenten hielden toezicht en wachtten op een geschikt moment om het pand te betreden. Toen ze binnenkwamen, ontdekten ze een groep buitenlanders, zowel Europeanen als Aziaten, die verdiept waren in een pokerspel.

De inval resulteerde in de arrestatie van negen personen, waaronder drie Zuid-Koreanen, twee Amerikanen, twee Australiërs, een Rus en een Brit. Daarnaast werden een Thaise kaartverkoper en een huishoudster gearresteerd, wiens nationaliteit niet direct duidelijk was en die eten serveerde. De autoriteiten namen goktafels, stoelen, fiches die in plaats van contant geld werden gebruikt, 37 kaartspellen en wat contant geld in beslag als bewijs.

Alle verdachten en bewijsmateriaal werden overgedragen voor verdere juridische procedures. Hun namen werden echter niet vrijgegeven aan de pers in afwachting van verder onderzoek.

Deze succesvolle operatie onderstreept de toewijding van de Pattaya City Police en Banglamung District Administrative Officers om illegale gokactiviteiten in de regio te bestrijden.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!