🎥 | Oudere man fietst 80 kilometer naar huis in Noordoost-Thailand met zijn blinde vrouw achter op de bagagedrager

SURIN:- Een oudere man fietste bijna 80 kilometer met zijn blinde vrouw in de verschroeiende hitte om terug naar huis te keren. De reis begon in Ban Nong Mek in het district Nong Han, provincie Udon Thani en ging richting het district Ban Dung.

Het stel werd langs de kant van de weg gespot door een bezorgde bewoner die khun Weerapon, een beheerder van de Facebookpagina Ban Dung informeerde.

Weerapon ontving een rapport van een volger over een ouder echtpaar dat over de weg fietste van Ban Nong Mek, subdistrict Nong Mek, district Nong Han, door het district Thung Fon richting het district Ban Dung. Het echtpaar werd voor het laatst gezien in Ban Khamtana, in het tambon Thung Yai. Geraakt door hun worsteling, besloot Weerapon het echtpaar te ontmoeten en hen te helpen.

Toen Weerapon het echtpaar ontmoette in de buurt van Ban Chang Noi, zag hij de oudere man met een vrouw achterop de oude fiets. De man werd geïdentificeerd als de 77-jarige Khun Wan Ketsopaen de vrouw als Khun Kampong Chaiyaew, ook 77 jaar beide uit Ban Don Bak.

Wan verklaarde dat hij met zijn blinde vrouw, Kampong, terugfietste naar hun huis in Ban Don Bak wilde fietsen en begonnen hun reis vanuit Ban Nong Mek.  Toen hem werd gevraagd of ze moe waren, gaven zowel Wan als Kampong toe dat ze zich uitgeput voelden door de intense hitte. Wan was echter vastbesloten om helemaal naar huis te trappen, hoewel de exacte reden voor hun reis onduidelijk was.

Weerapon, geraakt door hun doorzettingsvermogen en de barre weersomstandigheden, bood aan om ze naar huis te rijden. Hij laadde hun fiets in zijn busje en reed ze veilig bijna 80 kilometer naar hun huis in Ban Don Bak,in de provincie Surin. Bij aankomst uitten Wan en Kampong hun oprechte dank aan Weerapon voor zijn hulp.

Dit ontroerende verhaal over de reis van het bejaarde echtpaar en de vriendelijkheid van Weerapon heeft online veel bewondering gekregen. Veel internetgebruikers prezen Weerapons vriendelijke daad. Sommigen meldden ook dat ze hadden gezien dat Kampong door een onbekende vrouw werd geleid om te bedelen op markten in de districten Nong Han en Ban Dung, zo las uw nieuwsbeer in KhaoSod.

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!