Thailand bereidde zich voor op een oliecrisis❗️

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Energie heeft maatregelen genomen om mogelijke verstoringen in de olieaanvoer aan te pakken te midden van de escalerende spanningen in het Midden-Oosten. Khun Veerapat Kiatfuengfoo, secretaris van het ministerie, verzekerde dat de huidige oliereserves van Thailand voldoende zijn om eventuele tekorten te dekken.

De geopolitieke onrust in het Midden-Oosten bedreigt in toenemende mate de stabiliteit van de olieproductie en -export. Het Ministerie van Energie werkt nauw samen met de relevante nationale autoriteiten om de ontwikkeling van het conflict te volgen en zich op eventuele gebeurtenissen voor te bereiden. Veerapat benadrukte dat de veiligheid en stabiliteit van de Thaise energievoorziening de hoogste prioriteit heeft.

Thailand heeft momenteel 3,365 miljard liter ruwe olie in reserve, genoeg voor 26 dagen, 2,055 miljard liter in transit voor nog eens 16 dagen en 2,414 miljard liter geraffineerde olie die voor 20 dagen in de behoeften van het land kan voorzien. In totaal zullen deze leveringen het land ongeveer 62 dagen bestrijken, legt de minister uit.

Wat de prijsstabiliteit betreft, heeft het ministerie maatregelen genomen om schommelingen in de binnenlandse olieprijzen tot een minimum te beperken. De nadruk ligt op het gebruik van het olie- en brandstoffonds, waarvan de financiële situatie is verbeterd en waarvan het tekort is afgenomen. 

De regering dringt er bij het publiek op aan zich geen zorgen te maken, aangezien er geen onmiddellijk risico bestaat op brandstoftekorten en de prijzen stabiel zullen blijven.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!