Hoogbejaarde Zwitserse man op de luchthaven van Phuket met een ASTRA-pistool 6.35 A25 in zijn bagage gearresteerd 

PHUKET:- Bij een opmerkelijk incident op de internationale luchthaven van Phuket werd een 82-jarige Zwitserse staatsburger, Fritz L., gearresteerd nadat veiligheidsagenten tijdens een routinecontrole een verborgen pistool in zijn bagage ontdekten.

Luchthaven beveiliger Khun Ainah Pango, die achter de röntgenkast wist niet wat hij zag toen hij tijdens bagagecontroles iets verdachts tegenkwam, wat uiteindelijk een ASTRA-pistool bleek te zijn in kaliber 6.35 A25.

Het incident vond plaats bij Gate 81 van de internationale passagiersterminal toen het beveiligingspersoneel snel reageerde. Bagagecontroleur Phakhanate Dumlak waarschuwde onmiddellijk de politie, die de ontdekking bevestigde dat “Onkel Fritzie” een heus pistool in zijn bagage had.

Hoe de gepensioneerde precies in het bezit van het wapen kwam en wat zijn bedoelingen waren, blijft onduidelijk. De strenge veiligheidsmaatregelen op Phuket Airport roepen serieuze vragen op.

In Thailand is het bezit van vuurwapens op de luchthaven strikt gereguleerd en de autoriteiten hebben al benadrukt dat er geen uitzonderingen zullen worden gemaakt, ongeacht leeftijd of nationaliteit. ‘We nemen deze zaken zeer serieus’, zei een woordvoerder van de luchthavenbeveiliging, waarmee hij de hoge prioriteit van veiligheidskwesties onderstreepte.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Eén gedachte over “Hoogbejaarde Zwitserse man op de luchthaven van Phuket met een ASTRA-pistool 6.35 A25 in zijn bagage gearresteerd ”

  1. Had de persoon in kwestie het in zijn hand bagage?
    Staat er niet bij..

    Gewoon in zijn koffer was beter geweest!
    Maar blijft stom.!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!