Paus Franciscus biedt condoleances en gebeden aan voor 23 slachtoffers van busbrand

BANGKOK:- Het Vaticaan uitte diepe droefheid over het verlies van levens en zegt dat het goddelijke zegeningen afsmeekte toen de 20 kinderen en drie leraren dinsdag een laatste afscheid namen.

Paus Franciscus leidde speciale gebeden in het Vaticaan voor de 20 jonge studenten en drie leraren die op 1 oktober omkwamen bij een busbrand in de buitenwijken van Bangkok.

In een verklaring die onlangs werd uitgegeven, zei het Vaticaan dat de paus diepbedroefd was door het nieuws over de tragedie.

De 23 slachtoffers van de Wat Khao Phraya Sangkaram-school in Uthai Thani kwamen om het leven door een brand die werd veroorzaakt door een lekkende CNG-cilinder (gecomprimeerd aardgas). De bus, gecharterd door de school voor een excursie, werd naar verluidt aangedreven door 11 CNG-cilinders, waarvan sommige illegaal waren geïnstalleerd.

De slachtoffers kregen gisteren een laatste afscheid tijdens een door de koning gesponsorde crematie op het schoolterrein.

“Zijn Heiligheid Paus Franciscus was diepbedroefd toen hij hoorde van de dood van schoolkinderen en hun leraren als gevolg van een schoolbusongeluk buiten de stad Bangkok”, zo kondigde het Vaticaan aan.

“De Heilige Vader bidt voor iedereen die lijdt onder de gevolgen van deze tragedie, met name de families die rouwen, en hij beveelt de zielen van de overledenen aan bij de liefdevolle genade van de Almachtige. Paus Franciscus roept over allen de goddelijke zegen van kracht, vrede en troost af.”

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!