De in Oost-Thailand gelegen kustplaats Pattaya houdt brandoefeningen na de tragische busbrand in Pathum Thani

PATTAYA:- Als reactie op de tragische busbrand in Pathum Thani, waarbij twintig studenten en drie docenten het leven lieten, hield Pattaya City School 7 een brandoefening voor studenten en docenten. De oefening, georganiseerd in samenwerking met Pattaya City en de lokale politie, had tot doel het bewustzijn en de responsiviteit in noodsituaties te vergroten.

Aanwezig waren onder meer Krisana Boonsawat, loco-burgemeester van Pattaya, Nopsitcha Na Nakorn, directeur van het departement Onderwijs, en Suthep Klaisiekaew, directeur van Pattaya City School 7. Naast functionarissen van het departement Onderwijs namen ook kleuterleidsters en leerlingen deel aan de oefening.

Tijdens de training lieten deskundigen zien wat te doen bij brand of ander ongeval. Leraren en leerlingen leerden basisveiligheidsprocedures, waaronder hoe ze op de juiste manier veiligheidsgordels moeten dragen, nooduitgangen moeten lokaliseren en een hamer moeten gebruiken om busruiten in te slaan in geval van nood.

Loco-burgemeester Krisana benadrukte de noodzaak om de veiligheidsmaatregelen voor schoolbusvervoer te versterken. “Dergelijke oefeningen zouden regelmatig moeten worden uitgevoerd voor kleuterleidsters en leerlingen op scholen in Pattaya”, zei hij. 

Dit proefprogramma op Pattaya City School 7 zal onder toezicht van de stad worden uitgebreid naar andere scholen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!