Thailand komt met een rehabilitatie programma om vapen onder jongeren aan te pakken

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid wil 20.000 jonge vape-gebruikers rehabiliteren als onderdeel van de maatregelen om de verspreiding van e-sigaretten tegen te gaan, aldus minister Somsak Thepsutin.

De verklaring van Somsak was een reactie op de zorgen die senator Premsak Piayura tijdens de senaatsvergadering van maandag uitte over het wijdverbreide gebruik van e-sigaretten onder tieners en de controlemaatregelen van de overheid ter zake.

Khun Somsak zei dat zijn ministerie zich richt op het bieden van alomvattende revalidatie voor jonge vapers en streeft ernaar om 20.000 rokers via ziekenhuisonderzoeken in het revalidatiesysteem van het land op te nemen.

Premsak citeerde een rapport van het National Statistical Office waaruit blijkt dat in 2021 minstens 80.000 mensen van 15 jaar en ouder e-sigaretten gebruikten.

Uit een rapport van het Amerikaanse Centrum voor ziektebestrijding (CDC) bleek ook dat 1.189 (of 17,6%) van de 6.752 Thaise jongeren van 13 tot 15 jaar die deelnamen aan het onderzoek van 2022, vape-gebruikers waren. Het cijfer was 5,3 keer hoger dan dat van de CDC in 2015.

De heer Somsak zei dat het probleem van e-sigaretten onder minderjarigen een van de urgente beleidslijnen van het ministerie van Volksgezondheid is voor dit begrotingsjaar.

Hij zei dat het ministerie een kader heeft gelanceerd om de verspreiding van e-sigaretten te bestrijden, waaronder het toezicht houden op en handhaven van gerelateerde wetten, het versterken van de samenwerking tussen partners, het verbeteren van beleid en controlemaatregelen en het vergroten van het bewustzijn van de schade van vapen.

In mei hebben het nationaal comité voor controle op tabaksproducten en het afdeling zoektebestrijding een geïntegreerde beroepsbevolking opgericht om wetten met betrekking tot e-sigaretten te onderdrukken en te handhaven.

Somsak zei dat de beroepsbevolking sindsdien meer dan 60.000 vaping-apparaten en -vloeistoffen ter waarde van in totaal 18 miljoen baht in beslag heeft genomen.

Hij voegde eraan toe dat het ministerie de nadruk heeft gelegd op het verbeteren van maatregelen om een ​​goede gezondheid onder tieners te bevorderen en te voorkomen dat jongeren vapen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Eén gedachte over “Thailand komt met een rehabilitatie programma om vapen onder jongeren aan te pakken”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!