Chinese fraudeur onderging in Thailand een cosmetische operatie om vervolging in haar thuisland te ontkomen 

BANGKOK:- Een Chinese vrouw was China ontvlucht nadat ze daar flink gefraudeerd had.  De fraudezaak had een omvang van ruim 8 miljoen baht. Om aan vervolging te ontsnappen was ze naar Thailand gevlucht, waar ze een cosmetische ingreep omdeed ging  om haar identiteit te verbergen.

Een Thaise buurvrouw werd achterdochtig over een buitenlandse vrouw die in een luxe appartement in de wijk Rama IV in Bangkok woonde en meldde haar zorgen bij het  de Thaise immigratiedienst. De vrouw zou elke keer dat ze haar appartement verliet een hoed en gezichtsmasker hebben gedragen.

Agenten van de immigratiedienst hielden de buitenlandse nauwlettend in het snotje en zag haar haar kamer verlaten om in de lobby eten te halen. De agenten benaderden haar vervolgens en vroegen haar om haar documenten te tonen.

De vrouw werd later geïdentificeerd als een 30-jarige Mrs. Jing Qu. Bij het bekijken van haar paspoort ontdekten agenten dat ze in 2022 in Thailand aangekomen was en slechts 15 dagen als toerist in het koninkrijk mocht verblijven.

Jing overschreed haar visum echter met 650 dagen, bijna twee jaar, terwijl ze zich verstopte in het luxe appartement. Toen ze werd ondervraagd over de overschrijding, weigerde ze te antwoorden en veranderde van onderwerp.

Uit verder onderzoek naar Jings criminele verleden bleek dat ze door Interpol werd gezocht en dat haar naam op een blauw arrestatiebevel stond.

Agenten namen contact op met de Chinese autoriteiten voor details over haar criminele activiteiten. Chinese functionarissen meldden dat Jing een verdachte was in een fraudezaak die tussen 2016 en 2019 werd onderzocht.

Jing zou zes slachtoffers hebben misleid om haar elk tussen de 1,5 en 7,5 miljoen yuan te betalen om posities als cabinepersoneelslid bij een vooraanstaande luchtvaartmaatschappij veilig te stellen. Ze ontkwam aan de aanklachten en gebruikte het geld voor cosmetische chirurgie en haar ontsnapping naar Thailand.

De Thaise politie heeft niet verduidelijkt welke juridische straf Jing zou krijgen voor het overschrijden van haar visum in Thailand. Er wordt aangenomen dat ze in Thailand zal worden gestraft voordat ze wordt uitgeleverd aan China voor juridische procedures.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!