De Ping-rivier in Chiang Mai trekt zich terug, maar stroomafwaarts gelegen gebieden lopen nog steeds risico

CHIANG MAI:- Het waterpeil in de rivier daalt tot onder de 4 meter nadat het de hoogste stand in 50 jaar heeft bereikt en verwoestingen heeft aangericht in de noordelijke provincie.

De autoriteiten in Chiang Mai meldden dat het waterpeil van de rivier Ping, die eerder buiten haar oevers was getreden en de provincie had overstroomd, is gedaald tot 3,85 meter. Stroomafwaarts gelegen gebieden lopen echter nog steeds risico op overstromingen.  

Het hoofddistrict van Chiang Mai maakte bekend dat het waterpeil van de rivier bij het meetstation P1 bij de Nawaratbrug maandag om 10.00 uur 3,85 meter bedroeg.

Het irrigatiebureau van Chiang Mai verwachtte dat het waterpeil tegen 15.00 uur verder zou dalen tot 3,7 meter. Als het stroomopwaarts niet meer regent, zal de Ping-rivier volgens het bureau snel weer op het normale niveau staan.

Na meerdere dagen van zware regenval boven de bergen stroomopwaarts, steeg de Ping-rivier zaterdag tot meer dan 5 meter – het hoogste niveau in 50 jaar – en stroomde over, wat chaos veroorzaakte in hoofddistrict en verschillende andere districten. Het treinstation van Chiang Mai werd ook overstroomd, wat de Thaise staatsspoorwegen ertoe aanzette de treindiensten tussen Lampang en Chiang Mai te staken.

Omdat de stroomafwaarts gelegen gebieden nog steeds risico lopen, deed gouverneur Nirat Pongsitthavorn een dringende oproep aan inwoners van de districten Sarapee, Hang Dong en San Patong om bedlegerige patiënten en kwetsbare personen uit hun huizen te verplaatsen naar overstromingsopvangcentra.

De gouverneur adviseerde de inwoners van de drie districten ook om hun boerderijdieren, huisdieren en voertuigen te evacueren naar hoger gelegen gebied en hun bezittingen naar de bovenverdieping te verplaatsen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!