Wet om inkomsten uit het buitenland te belasten is nu in uitvoering❗️

BANGKOK:- De Thaise belastingdienst is momenteel bezig met het opstellen van wetgeving om belasting te heffen op inkomsten uit het buitenland van personen die in Thailand wonen.

Volgens de directeur-generaal van het departement, Khun Kulaya Tantitemit is dit ontwerp in overeenstemming met het internationale principe van wereldwijd inkomen onder de verblijfsregel.

Dit principe houdt in dat het inkomen van een individu, ongeacht de herkomst ervan, belast moet worden in het land waar het individu gedurende een bepaalde periode woont.

Om dit te implementeren is een amendement op Sectie 41 van de Revenue Code vereist. Het voorgestelde amendement zou vereisen dat personen die 180 dagen of langer in Thailand verblijven, persoonlijke inkomstenbelasting betalen over inkomsten uit het buitenland, zelfs als die inkomsten niet naar Thailand worden gebracht .

In de eerste 11 maanden van het fiscale jaar 2024 heeft de Belastingdienst 1,963 biljoen baht geïnd, waarmee het de doelstelling met 0,4% of 8,44 miljard baht heeft overtroffen.

Deze sterke prestatie werd toegeschreven aan overheidsmaatregelen die gericht waren op het stimuleren van de consumptie, zoals het eenvoudige e-Receipt-programma, dat de inning van btw op binnenlandse consumptie verhoogde.

Khun Kulaya verwacht dat het departement tegen het einde van dit begrotingsjaar, op 30 september, zijn doelstelling van 2,28 biljoen baht zal behalen.

Voor het begrotingsjaar 2025, dat op 1 oktober begint, heeft het ministerie van Financiën als doel gesteld om 2,372 biljoen baht te innen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!