Thaise arbeiders komen door koolmonoxide in Zuid-Koreaanse groentekas om het leven

ZUID KOREA:- Twee Thaise arbeiders werden in een groentekas in Zuid-Korea dood aangetroffen, nadat ze een vuur ontstoken om warm te blijven en giftig gas hadden ingeademd. Het tragische incident vond plaats in de streek Pyeongchang van de provincie Gangwon, en de slachtoffers werden geïdentificeerd als een 60-jarige man en een 50-jarige vrouw.

De werknemers , die in Zuid-Korea waren voor het seizoen van de lente-ui, hadden een geïmproviseerde kachel gebruikt om de kou te bestrijden en stikten als gevolg daarvan door koolmonoxidevergiftiging.

Bij inspectie van de plaats delict vond de politie een open gasfles en een picknickkachel in de kas. Er wordt aangenomen dat het paar, dat illegaal werkte, de kachel aanstak om ‘s nachts warm te blijven, aldus de politie.

De temperatuur in de bergachtige gebieden van Gangwon, waaronder Seorak, is onlangs gedaald tot 0 graden Celsius, met de laagste temperatuur in Jinbu welke die  ochtend rond de 7° Celsius was. Terwijl Zuid-Korea de winter ingaat, heeft het koude weer de arbeiders er waarschijnlijk toe aangezet om alternatieve manieren van warmte te zoeken.

Ondanks de aanwezigheid van gemeenschappelijke accommodatie in de buurt, kozen de twee werknemers ervoor om apart in de kas te slapen. Medewerkers op de boerderij bevestigden dat de overledene normaal gesproken in de aangeboden accommodatie verbleef, maar besloot de nacht voor het incident in de kas te slapen vanwege de krappe omstandigheden in hun verblijfplaats, zo meldde KhaoSod.

De Zuid-Koreaanse politie is van plan om verder onderzoek te doen naar de illegale tewerkstelling en immigratiestatus van de overleden werknemers. Er staat ook een autopsie gepland om de exacte doodsoorzaak te bepalen.

Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!