Het “parlements-spook” van Thailand door de recherche- afdeling “Ghostbusters” van Bangkok gearresteerd

BANGKOK:- De “Ghostbusters” van de grootstedelijke politie Bangkok heeft een vermeende oplichtster gearresteerd die door een senator tijdens een debat werd omschreven als een “Parlementsspook”. Naar verluidt verkleedde zij zich in een wit uniform en droeg ze koninklijke onderscheidingen waar ze geen recht op had, dit met de bedoeling om parlementsleden, senatoren en hun assistenten te misleiden.

Een rechercheafdeling onder leiding van generaal-majoor Thiradej Thamsutee, hoofd van deze afdeling, spoorde haar op en arresteerde de 47-jarige Khun Suwade in haar huis in de wijk Lat Krabang in Bangkok.

Het parlement hing posters op waarop haar gezicht te zien was als aangemerkt als ie,and niet op het terrein van het parlement mocht komen, nadat een senator het  “parlementsspook” een debat in de bovenkamer op 20 augustus ter sprake had gebracht. Tijdens dit debat zei de senator dat Khun Suwadee, zich de naam Namnueng toebedacht had, graag met senatoren en parlementsleden in het parlementsgebouw omging.

De senator zei dat dit “spook” beweerde connecties te hebben met verschillende vooraanstaande politici en beweerde dat ze kon lobbyen voor parlementsleden, senatoren of hun assistenten. Meerdere zijn ten prooi gevallen aan de oplichterij, zo werd de Senaat geïnformeerd.

Suwadee beweerde bijvoorbeeld dat ze als secretaresse voor oud-premier Prayut Chan-o-cha had gewerkt, dat ze een familielid was van de vrouw van minister van Binnenlandse Zaken, Khun Anutin Charnvirakul en dat ze de geadopteerde dochter was van oud-vicepremier generaal Anupong Paochinda.

De Senaat werd ervan op de hoogte gesteld dat Suwadee beweerde een ambtenaar te zijn van het kantoor van de premier en dat hij graag een wit uniform met koninklijke onderscheidingen droeg en foto’s nam met vele parlementsleden en senatoren.

Nadat ze was gearresteerd in een gehuurde kamer, trof de politie haar auto aan, geparkeerd in een hotel, waar verschillende bewijsstukken werden gevonden, waaronder een wit uniform, een zwart jasje met een gestikt label met de tekst ‘Parliament’ en een zwart jasje met een label met de tekst ‘PM’s Office’.

Volgens de politie had Suwadee een lange strafblad met 14 gevallen van oplichting. Zo werd ze bijvoorbeeld op 12 mei vorig jaar gearresteerd en aangeklaagd door de politie van Nakhon Si Thammarat omdat ze haar slachtoffers ervan zou hebben overtuigd om 1,7 miljoen baht naar haar over te maken om te investeren in een project van de “Uncle Tu Plus-kaart”. Ze vertelde toen haar slachtoffers ook dat ze de secretaresse was van Prayut, of “Uncle Tu”.

Olleke Bolleke in Bangkok

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!