Toeristen trekken massaal naar Ban Khlong Son Beach in Oost-Thailand om kleurrijke kwallen te spotten

TRAT:- Een golf van toeristen bezoekt de laatste dagen het strandgebied Ban Khlong Son in het hoofddistrict van de provincie Trat, om getuige te kunnen zijn van de opmerkelijke vertoning van kleurrijke kwallen in de zee. Deze toestroom heeft de lokale inkomsten aanzienlijk verhoogd, waarbij inwoners tot 2.000 baht per dag verdienen door goederen te verkopen en visboottochten aan te bieden. 

Ondertussen bereidt de toeristische autoriteit van Thailand en de lokale administratie van Laem zich voor om sight-seeings  te organiseren om het kwallenseizoen de komende twee maanden te promoten. 

De dorpshoofd Sanyo Khumplee, vertelde nadat de landelijke nieuwsmedia over de miljoenen kwallen die in de buurt van de wateren van Laem Klat dreven, gepubliceerd hadden, de horde toeristen begonnen te komen om de kleurrijke kwallen te bewonderen.

Als gevolg hiervan hebben lokale inwoners een toename in inkomsten gezien door visboottochten aan te bieden en goederen en eten te verkopen, waarbij sommigen meer dan 2.000 baht per dag verdienen. Khun Sanya verwacht dat er in komende week nog meer toeristen zullen komen.

De kwallen zich voeden met plankton en doorgaans aan de oppervlakte komen tijdens het koele seizoen, met name na de regenval. Deze dieren blijven levendige kleuren vertonen naarmate ze ouder worden, met een piek eind oktober. 

Momenteel rekenen de lokale bewoners 100 baht per persoon voor kwallentours en TAT is van plan om een ​​deel van deze kosten te subsidiëren om meer bezoekers te trekken. Ze zullen ook werken aan het vergroten van de zichtbaarheid van Ban Khlong Son als toeristische bestemming door de bewegwijzering in het gebied te verbeteren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!