Politie Pattaya arresteerde dit jaar een vijfde Zuid-Koreaanse drugsverdachte❗️

PATTAYA:- De politie van Pattaya arresteerde afgelopen nacht een Zuid-Koreaanse drugs-verdachte, de vijfde van dit jaar die in deze stad ondergedoken was.

In dit geval informeerde de Zuid-Koreaanse nationale politie het Thaise bureau van de narcotica controle raad, afgekort, het ONCB, over de activiteiten van de 44-jarige Mr. Seo Jung Nu , een voortvluchtige die gezocht werd op drugsbeschuldigingen in Zuid-Korea. Hij werd ervan verdacht methamfetamine te leveren vanuit Thailand aan Zuid-Korea.

Vervolgens gaf de Khun Prin Mekanant, hoofd van de Thaise afdeling narcoticabestrijding, de opdracht aan een onderzoeksteam om hem op te sporen. Mr. Seo werd aangetroffen in een hotel in Pattaya. 

Het ONCB werkte samen met het Immigration Bureau, het Hooggerechtshof van Korea (SPO), de nationale Inlichtingendienst van de Republiek Korea (NIS) en de Nationaal Politieagentschap van de Republiek Korea om hem te arresteren.

Generaal Phanurat Lakboon, secretaris-generaal van de ONCB, verklaarde dat Seo betrokken was bij een zaak uit december 2023 toen de Koreaanse autoriteiten een internationaal pakket in beslag namen dat vanuit Thailand was verzonden en dat methamfetamine bevatte dat was verstopt in koffie- en zitzakken.

De Koreaanse autoriteiten arresteerden later de ontvanger van het pakket, die Mr. Seo aanmerkte als de drugsleverancier. Ze vaardigden vervolgens een arrestatiebevel uit en kwamen erachter dat Seo naar Thailand was gevlucht.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!