🎥 UPDATE | Olifanten verdwalen in paniek tijdens de overstromingsramp in Noord-Thailand 

CHIANG MAI:- In tegenstelling wat de westerse media beweren dat er meer dan 100 olifanten gered zijn, blijkt dit niet het geval te zijn. Na zware regenval sinds begin oktober hebben zich afgelopen nacht nieuwe overstromingen voorgedaan in de noordelijke regio, inclusief in de stad Chiang Mai en haar buitenwijken. Het peil van de Ping-rivier is voortdurend gestegen en heeft vandaag een historisch record gebroken.

Het niveau van de Ping-rivier bij de Nawarat-brug werd op vanmorgen om 8.00 uur op 5,28 meter gemeten. Voordien hadden dorpelingen waarschuwingen ontvangen en naar hoger gelegen gebieden geëvacueerd.

Het zwaar getroffen gebied was echter het Elephant Nature Park, een zorgcentrum voor olifanten en andere dieren in het Mae Taeng-district. De evacuatie van meer dan 3.000 dieren, waaronder aanvankelijk 117 van de 126 olifanten op 3 oktober, was niet voldoende. Dit was te wijten aan plotselinge overstromingen die de hoger gelegen gebieden onder water zetten en het dorp Kued Chang volledig overspoelden, waardoor gisteren 30 olifanten vermist raakten. 

Overheidsfunctionarissen van het Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Milieu, het leger, maar ook vrijwilligers en mahouts uit andere olifantenkampen, mobiliseerden zich om te helpen. Ze kregen echter te maken met obstakels als gevolg van stijgend water, weersomstandigheden en moeilijkheden bij het verplaatsen van uitrusting, wat de reddingspogingen uitdagend maakte.

Vandaag vonden mahouts van The Elephant Nature Park het karkas van ‘Pang Fah Sai’, waarvoor het centrum een ​​zoekbericht had geplaatst, gevangen in boomtakken nabij het Sib Saan Resort in Mae Taeng. Ze was meegesleurd door de Mae Taeng-rivier. Dierenartsen bereiden zich voor om het lichaam te onderzoeken.

Pang Fah Sai’ is verdronken en gestorven, terwijl de eerder gestorven olifant ‘Pang Ploy Thong’ is, die blind was en de anderen die uit de overstroming ontsnapten niet kon bijhouden, terwijl de olifant op de nieuwsfoto naar verluidt is overleden is eigenlijk een blinde olifant genaamd “Pang Mae Boon”, die de ambtenaren wel met succes hebben kunnen redden.

Een helikopter van de luchtmacht heeft vannacht met behulp van een infraroodcamera vermoedelijk drie van hen opgemerkt. Ze bepalen de locatie, ongeveer een kilometer van het door overstromingen getroffen Elephant Nature Park in het district Mae Taeng in de provincie Chiang Mai, en sturen mahouts naar de plek om de olifanten naar hogergelegen gebieden te leiden.

Momenteel worden er nog steeds veel olifanten vermist. Ook wordt een groot aantal runderen en buffels vermist.

Het Ministerie van Rampenpreventie en -mitigatie maakt zaterdag bekend dat tussen 16 augustus en 5 oktober 49 mensen zijn omgekomen als gevolg van overstromingen. Twintig provincies worden nog steeds getroffen door overstromingen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!