Zuid-Thailand heeft meer brandweerboten ‘nodig’ om dreiging van branden op cruiseschepen het hoofd te bieden

PHUKET:- Volgens een voormalig plaatsvervangend commandant van het 3e marine Gebiedscommando moeten Phuket, Phangnga en Krabi over blusboten beschikken die bestand zijn tegen mogelijke branden op cruiseschepen.

Volgens schout-bij-nacht Amornchote Sujirat is er in deze drie gebieden een tekort aan blusboten, terwijl deze provincies jaarlijks honderden cruiseschepen verwelkomen.

Branden aan boord van schepen komen vaak voor, vooral als ze aangemeerd liggen. Vaak leiden ze ertoe dat de schepen naar de kelder gaan omdat ze niet op tijd geblust kunnen worden, zei hij.

Amornchote stelde voor dat de overheid hogedrukbrandweerboten zou aanschaffen, met name speedboten, om zo effectiever te kunnen inspelen op noodsituaties. Hij benadrukte ook de cruciale rol van brandpreventiemaatregelen aan boord van schepen, waaronder getrainde bemanning en de juiste uitrusting, om branden snel te kunnen beheersen.

De opmerkingen van schout-bij-nacht Amornchote volgen op een brand op de catamaran Flamingo Lady 2 eergisteren, welke werd veroorzaakt door een motorstoring. Hierdoor ontstond een explosie, waardoor het schip voor de kust van Phuket zonk.

Hoewel er bij het incident geen doden vielen, drong hij er bij de lokale autoriteiten op aan om het gebrek aan blusboten aan te pakken en zo de veiligheid in drukke havens te verbeteren.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!