Verzekeringsmaatschappijen gaan slachtoffers van busbrand in Thailand compenseren

UTHAI THANI:- Verzekeringsmaatschappijen gaan in samenwerking met het Office of the Insurance Commission (OIC), compensatie bieden aan de families van de overledenen en gewonden na de tragedie van de brand in de schoolbus. Elke getroffen persoon heeft recht op een initiële compensatie van 660.000 baht (€ 18500.00).

Het verwoestende incident, dat plaatsvond op 1 oktober, kostte het leven aan 23 studenten en leraren van de Wat Khao Praya Sangkharam School in Uthai Thani. Ze waren op een schoolreisje naar Nonthaburi. Daarnaast raakten vijf personen gewond.

De OIC bevestigde in een verklaring dat zij de verzekeringsgegevens met betrekking tot het incident heeft onderzocht en dat zij ervoor zorgt dat de getroffen families een eerlijke compensatie krijgen.

Uit het onderzoek van de OIC bleek dat de bus een verplichte motorrijtuigenverzekering had bij Viriyah Insurance. De polis, die begon op 30 april en eindigt op 30 juni 2025, dekt overlijden of permanente invaliditeit tegen 500.000 baht (€ 13500.00) per persoon. Voor verwondingen zijn de maximale medische kosten gemaximeerd op 80.000 baht (€ 2200.00) per persoon.

“De meeste overledenen kwamen uit Uthai Thani, dus het OIC-kantoor in Pathum Thani coördineerde met het kantoor in Uthai Thani om verzekeringscompensatie te faciliteren. Het kantoor coördineerde met de verzekeringsmaatschappij.”

“Als de passagiers een andere verzekering hebben, krijgen ze alle rechten volgens de verzekeringsovereenkomsten.”

Olleke Bolleke in de Isaan

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!