De Koning van Thailand sponsort de begrafenissen van de slachtoffers busramp in Bangkok

BANGKOK:- Er zal een door de koning gesponsorde begrafenis plaatsvinden voor de 20 studenten en drie leraren die eergisteren omkwamen bij de busbrand op hun school in het district Lan Sak in Uthai Thani. De lichamen werden woensdag geïdentificeerd en teruggebracht naar hun thuisprovincie.

De lichamen werden in Bangkok geïdentificeerd en vervolgens overgebracht naar de Wat Khao Praya Sangkharam School in Uthai Thani.

Hun Majesteiten de Koning en Koningin hebben koninklijke begrafenisrituelen voor de slachtoffers georganiseerd. De families besloten dat het het beste was dat de rituelen op school zouden plaatsvinden.

Adjunct-minister van Binnenlandse Zaken Sabeeda Thaised en gouverneur van Uthai Thani Teerapat Kutchamath inspecteerden de multifunctionele hal van de school waar de rituelen gedurende zeven dagen zullen plaatsvinden. De door de koninklijke familie gesponsorde rite zal plaatsvinden op de laatste dag van de begrafenis.

Luitenant-generaal Kornchai Klayklueng, assistent-politiechef van de nationale politie, bevestigde dat het Instituut voor Forensische Geneeskunde van het PGH DNA-monsters heeft ontvangen van de families van alle 23 slachtoffers en dat de identificatie niet langer dan 48 uur zou duren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Tags:

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!